- Åhh, kjempebra!

BAHIA FELIZ (Dagbladet): Ferieøya Bahia Feliz jubler etter den gledelige nyheten om at jentene er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvinningen til de to jentene har vært det store samtaleemnet i feriekolonien, der nå godt over 700 nordmenn ferierer. Spekulasjonene har gått skyhøyt, men i natt var det bare glede da nyheten ble kjent. Ikke minst på restauranten La Casita, hvor de to jentene ofte var innom da de ferierte på øya i august sammen med Arnfinn Sørensen, far til Marit. Alle på restauranten kjenner godt de to blide Dønna-jentene fra deres mange besøk, ikke minst servitøren Nino Aleman, som jublet i natt da Dagbladet kunne fortelle ham at jentene var funnet i god form og ved godt mot - i Stockholm, og ikke på Kanariøyene, som har vært den siste hovedteorien.

- De likte seg her. Vi tullet og hadde det moro. Nå ønsker jeg dem bare god tur hjem igjen, og velkommen tilbake hit - sammen med noen voksne, sier han.

Mye tyder på at jentene hadde planer om å reise til Syden. En av teoriene har vært at de ville leve ut «Fucking Åmål»-filosofien i virkeligheten: bryte med den grå hverdagen og bare leve. De har tatt med seg bikinier, solbriller, caps, shortser og en Syden-guide, og i dag er det 19 dager siden jentene forsvant hjemmefra. Ikke ett livstegn er gitt i løpet av tida, inntil de i går ble funnet.

Hjemme i novembermørket på Dønna har familie, venner og et lokalsamfunn ventet med mange spørsmål.

- Jeg må innrømme at det har vært tunge dager. Men nå er det bare glede, sier pappa Arnfinn Sørensen.