Ahmadinejad angrepet med klovnenese

«Et sirkus», mener demonstrantene på FNs rasismekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Både diplomater og demonstranter uttrykte sitt sinne mot Irans president Mahmoud Ahmadinejad da han talte under FNs rasismekonferanse mandag ettermiddag. Delegater fra 40 land bestemte seg for å forlate salen da Ahmadinejad begynte å beskrive Israel som et rasistregime.

Men før det ble han avbrutt av flere demonstranter i klovneparykk, som ropte «rasist, rasist», og kastet noe på Ahmadinejad. Flere nyhetsbyråer skrev at klovnedemonstranten også kastet en myk, rød gjenstand - som byråenes fotografer beskriver som en klovnenese.

DEMONSTRANTER: Flere demonstranter samlet seg utenfor rommet der Ahmadinejad holdt pressekonferanse. Foto: REUTERS/SCANPIX
DEMONSTRANTER: Flere demonstranter samlet seg utenfor rommet der Ahmadinejad holdt pressekonferanse. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Klovnene ble raskt hentet av sikkerhetsvaktene og ført ut av rommet.

En jødisk studentgruppe fra Frankrike tok på seg ansvaret for protesten, og sier at medlemmene forsøkte å vise hvilken «maskerade» konferansen var blitt til, ifølge nyhetsbyrået AP. En av demonstrantene holdt opp en plakat der det sto: Dette er et sirkus, en rasist kan ikke kjempe mot rasisme.

Bakerst i salen satt det demonstranter som flere ganger kom med tilrop, og satt med plakater der det blant annet sto «Iran finansierer Hamas og Hizbollah».

Utenfor salen hadde et antall demonstranter samlet seg med plakater der det sto «Ahmadinejad=rasist» og «Skam deg, Ahmadinejad».

Under en pressekonferanse etter talen sin, kritiserte Ahmadinejad delegatene som reiste seg og forlot møtet.

- De som gikk ut fra møtet var en minoritet, og av et betydningsløst antall. Vil de trenge seg på verdens majoritet mens de er i mindretall? Dette er umoralsk oppførsel som er mot demokratiet, og vi anbefaler dem å høyne sin toleranse og kapasitet, sa Ahmadinejad til pressen etter talen, ifølge AP.

SIRKUS OG MASKERADE: Det mente demonstrantene at FNs rasismekonferanse var blitt. Foto: REUTERS
SIRKUS OG MASKERADE: Det mente demonstrantene at FNs rasismekonferanse var blitt. Foto: REUTERS Vis mer