Ahmadinejad angrepet med klovnenese

«Et sirkus», mener demonstrantene på FNs rasismekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Både diplomater og demonstranter uttrykte sitt sinne mot Irans president Mahmoud Ahmadinejad da han talte under FNs rasismekonferanse mandag ettermiddag. Delegater fra 40 land bestemte seg for å forlate salen da Ahmadinejad begynte å beskrive Israel som et rasistregime.

Men før det ble han avbrutt av flere demonstranter i klovneparykk, som ropte «rasist, rasist», og kastet noe på Ahmadinejad. Flere nyhetsbyråer skrev at klovnedemonstranten også kastet en myk, rød gjenstand - som byråenes fotografer beskriver som en klovnenese.

Klovnene ble raskt hentet av sikkerhetsvaktene og ført ut av rommet.

En jødisk studentgruppe fra Frankrike tok på seg ansvaret for protesten, og sier at medlemmene forsøkte å vise hvilken «maskerade» konferansen var blitt til, ifølge nyhetsbyrået AP. En av demonstrantene holdt opp en plakat der det sto: Dette er et sirkus, en rasist kan ikke kjempe mot rasisme.

Bakerst i salen satt det demonstranter som flere ganger kom med tilrop, og satt med plakater der det blant annet sto «Iran finansierer Hamas og Hizbollah».Utenfor salen hadde et antall demonstranter samlet seg med plakater der det sto «Ahmadinejad=rasist» og «Skam deg, Ahmadinejad».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer