Ahmadinejad får ikke besøke Ground Zero

Vil legge ned krans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Irans president Mahmoud Ahmadinejad får ikke legge ned krans ved Ground Zero når han neste uke besøker New York.

Den iranske presidenten skal delta under FNs hovedforsamling og har i den anledning søkt om tillatelse til å legge ned krans ved stedet der de to World Trade Center-tårnene sto. Onsdag fikk han avslag.

En talsmann for politiet i New York begrunner avslaget med at Ground Zero, som stedet for terrorangrepene kalles, nå er en stor byggeplass.

- En forespørsel fra den iranske presidenten om å få besøke nabolaget vil også bli avslått av sikkerhetshensyn, sier talsmannen Paul Browne.

Politiet og Secret Service har ansvaret for sikkerheten til statslederne og statsoverhodene som besøker FN-hovedkvarteret.

Det hvite hus understreket onsdag at det var opp til myndighetene i New York å ta stilling til forespørselen fra den iranske presidenten, men stilte spørsmål ved Ahmadinejads motiv for å besøke Ground Zero.

- Det virker mer enn underlig at presidenten i et land som støtter terror, ønsker å besøke Ground Zero, sa talsmannen Gordon Johndroe.

Iran har ingen tilknytning til al-Qaida, som ifølge USA sto bak terrorangrepene 11. september 2001, men Bush-administrasjonen anklager iranerne for å væpne sjiamuslimske opprørere i Irak og for å ville utvikle atomvåpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer