Ahmadinejad har dratt til Russland

Skal delta på sikkerhetskonferanse. Minst sju drept i går.

STAKK:  Irans president Mahmoud Ahmadinejad ankom i dag Russland, til tross for at landet hans er kastet ut i de største opprørene på 30 år. Svært mange betviler at han vant fredagens valg på lovlig vis, og hundretusener av demonstranter har de siste tre dagene demonstrert mot presidenten. Foto: REUTERS/SCANPIX
STAKK: Irans president Mahmoud Ahmadinejad ankom i dag Russland, til tross for at landet hans er kastet ut i de største opprørene på 30 år. Svært mange betviler at han vant fredagens valg på lovlig vis, og hundretusener av demonstranter har de siste tre dagene demonstrert mot presidenten. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

(Dagbladet): Mens de største opptøyene på 30 år raser i landet, ankom presidenten Mahmoud Ahmadinejad i dag Russland for å delta på en sikkerhetskonferanse, melder NTB.

Ahmadinejad skulle egentlig ankomme Russland mandag, men han valgte å utsette reisen på grunn av de store demonstrasjonene.

Statlige medier melder at minst sju personer ble drept i Teheran i går, melder NTB.

Verdenssamfunnet har reagert sterkt på myndighetenes brutale framferd mot befolkningen, og videoopptak og fotografier viser sikkerhetsstyrker som slår løs på personer med køller.

- Jeg er dypt bekymret over volden jeg ser på tv. Jeg tror den demokratiske prosessen, ytringsfrihet og fredfull dissent er universielle verdier som må respekteres, sa president Barack Obama i en kommentar i natt.

Opprøret i landet er de største siden den islamske revolusjonen i 1979, og svært mange betviler sterkt at Ahmadinejad på lovlig vis kunne slå motkandidat Mir Hossein Mousavi med dobbelt så mange stemmer.

Eksperter har uttrykt bekymring for at Ahmadinejad har gjennomført et regelrett kupp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer