Ahmadinejad mottatt som helt i Libanon

Hyllet av Hizbollah-gutt.

HEDRET: En uniformert gutt med Hizbollah-flagg var blant ingrediensene i president Ahmadinejads Libanon-besøk. Bildet er fra Beirut i går. Foto: Hussein Malla/AP/Scanpix
HEDRET: En uniformert gutt med Hizbollah-flagg var blant ingrediensene i president Ahmadinejads Libanon-besøk. Bildet er fra Beirut i går. Foto: Hussein Malla/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Sør-Libanon sto på hodet da Irans president talte til flere tusen fremmøtte i landsbyen Bint Jbeil torsdag. Mahmoud Ahmadinejad gjentok retorikken mot Israel.

- Verden skal vite at sionistene er dødelige. I dag lever den libanesiske nasjonen, og den er et forbilde for landene i regionen, sa president Mahmoud Ahmadinejad, som ble mottatt med stor jubel i den sørlibanesiske landsbyen Bint Jbeil.

Over 15 000 var møtt fram for å høre presidentens tale, og en fornøyd Ahmadinejad viste V-tegnet da han entret talerstolen.

- Dere er et solid fjell. Vi er stolte av dere og vil for alltid stå på deres side, sa han og kalte libaneserne et motstandsfolk.

Den iranske presidenten gjentok også den krasse retorikken overfor Israel og sa til stor applaus at «hele verden vet at sionistene kommer til å forsvinne». De må dra tilbake til sine første hjem, sa Ahmadinejad om innbyggerne på andre siden av grensen.

Pyntet Sør-Libanon var pyntet med flagg og plakater for å ønske Irans president velkommen. Et enormt bilde av Mahmoud Ahmadinejad med påskriften «Vi kan» var heist opp i en park på en åstopp i landsbyen Marun al-Ras, med nesen rett mot Israel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer