Ahmed (32) fryktes drept

Savnet i to måneder før han ble funnet i utløpet av Akerselva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): -  Vi er ferdig med de innledende undersøkelsene, og har iverksatt etterforskning. På bakgrunn av funn vi har gjort ser vi det som sannsynlig at det har skjedd noe straffbart, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt.

Etter det Dagbladet erfarer, har politiet iverksatt en omfattende etterforskning for å komme til bunns i saken.

Skulle på byen

Samme kveld som han forsvant var Macaco i middagsselskap hos noen venner. Ann Kristin Haugen var vert. Hun er venn av avdøde, og har status som vitne i saken.

-  Vi hadde en rolig lørdagskveld hjemme hos meg og mannen min den kvelden han forsvant. Etter middagen var han ivrig etter å dra ut på byen, sier Ann Kristin Haugen til Dagbladet.

Ahmed skal ha vært på vei til utestedet London Pub i Oslo etter middagsselskapet. Men han kom aldri hjem til kjæresten sin etterpå.

-  Vi føler alle at det er noe galt her, og vil bare at saken skal bli oppklart, sier Haugen.

- Hadde skader

FUNNET ETTER TO MÅNEDER:Liket av Macaco ble funnet i utløpet av Akerselva, like ved det nye operabygget i Bjørvika i Oslo Foto: BJØRN LANGSEM
FUNNET ETTER TO MÅNEDER:Liket av Macaco ble funnet i utløpet av Akerselva, like ved det nye operabygget i Bjørvika i Oslo Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Kjæresten til Ahmed ringte fortvilet rundt til venner for å spore ham opp. Men uten hell.

To uker etter forsvinningen meldte kjæresten Ahmed savnet. En måned seinere kom dødsbudskapet.

-  Dette er svært tungt. Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg ennå, sier Ahmeds kjæreste til Dagbladet.

Nå har politiet avhørt venner og kjente for å få brakt på det rene hva som kan ha skjedd. Men politiet står foreløpig uten spor.

-  Problemet vårt er at han har vært savnet så lenge før han ble funnet. Det vanskeliggjør etterforskningen, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

Den foreløpige obduksjonsrapporten er klar, og ifølge Aftenposten.no er dødsårsaken drukning. Avdøde skal imidlertid hatt andre skader som gjør at politiet holder alle muligheter åpne.

Bodde i Kristiansand

Ahmed kom til Norge i januar i fjor, og bodde på Birkelid asylmottak i Kristiansand. Han møtte kjæresten en måned seinere, og tok seg tyvpermer til kjæresten i Oslo med jevne mellomrom.

Han jobbet først som altmuligmann hos den marokkanske ambassadøren, før han sluttet av personlige årsaker.

Venner beskriver Ahmed som en svært familiekjær mann som hadde tett kontakt med familien hjemme i Marokko. Han trivdes svært godt i Norge, og søkte asyl på bakgrunn av den ustabile situasjonen i Vest-Sahara.