<strong>FÅR KRITIKK:</strong> Blekkspruten Paul. Foto: AFP/Scanpix.
FÅR KRITIKK: Blekkspruten Paul. Foto: AFP/Scanpix. Vis mer

Ahmedinejad angriper blekkspruten Paul

Symboliserer alt som er galt med den vestlige verden, mener den iranske presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet):Den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad mener blekkspruten er symbolet på forfall og forråtnelse blant «sine fiender», skriver den britiske avisa the Daily Telegraph.  

Paul, som befinner seg i Oberhaugen Sea Life Centre i Tyskland, vant hjertene til spanjolene da han forutså deres seier i fortball VM.

Ahmedinejad beskylder blekkspruten for å spre «vestlig propaganda og overtro».  

Nevnt i presidentens tale Paul ble nevnt av presidenten ved flere anledninger under en tale i Teheran denne helgen.  

- Ledere i globale nasjoner, som i likhet med Iran, bestreber seg på å være perfekte og baserer seg på kjærligheten til hellige verdier kan ikke tro på slike ting, skal blant annet Ahmadinajad ha uttalt. 

Kjendis-blekksprut Blekkspruten Paul ble en av fotball-VMs største kjendiser. Han viste seg nemlig å ha en uhyggelig evne til å forutsi utfallet av de ulike kampene i mesterskapet.

Foran semifinalen mellom Tyskand og Spania mente Paul at Spania kom til å gå av med seieren , og foran finalen, der spanjolene møtte Nederland, «forutså » Paul at det var Spania som kom til å ta hjem VM-trofeet

Nå ønsker spanjolene å kjøpe blekkspruten.

<strong>KRITISK TIL BLEKKSPRUTEN PAUL:</strong> Irans president Mahmoud Ahmedinejad. Bildet er tatt under en pressekonferanse i FNs klimakonferanse i København.  Foto: Peter Dejong/AP.
KRITISK TIL BLEKKSPRUTEN PAUL: Irans president Mahmoud Ahmedinejad. Bildet er tatt under en pressekonferanse i FNs klimakonferanse i København. Foto: Peter Dejong/AP. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer