SLÅR ALARM: Pasientsikkerheten ved akuttmottaket på Akershus universitetssykehus er truet og situasjonen uholdbar, skriver sykepleierne i et brev til fylkeslegen. 

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅR ALARM: Pasientsikkerheten ved akuttmottaket på Akershus universitetssykehus er truet og situasjonen uholdbar, skriver sykepleierne i et brev til fylkeslegen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Ahus-ansatte slår ny alarm om pasientsikkerhet

Situasjonen er uholdbar, skriver sykepleierne i et brev til fylkeslegen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pasientsikkerheten ved akuttmottaket på Akershus universitetssykehus er truet og situasjonen uholdbar, skriver sykepleierne i et brev til fylkeslegen.

Bekymringsmeldingen ble forfattet 21. desember, men ble levert denne uka, skriver VG. Brevet kommer i tillegg til et anonymt brev fra november som avisa omtalte mandag.

På grunnlag av det anonyme brevet opprettet fylkeslegen en tilsynssak mot Ahus med svarfrist 1. februar. Det siste brevet vil bli en del av denne tilsynssaken, sier fylkeslege Petter Schou.

I brevet peker sykepleierne på en rekke bekymringsfulle punkter. De ansatte må for eksempel «regelmessig» ignorere pasienters grunnleggende behov som hjelp til å komme seg på toalett. Mat og drikke nedprioriteres, og mindre syke kan risikere å bli i akuttmottaket over flere vaktskift. Dessuten pekes det på at sykefraværet i akuttmottaket er økende og høyere enn i andre avdelinger på sykehuset.

- Vi har fått meldinger om dette i lengre tid, men tilbakemeldingen fra akuttmottaket er at situasjonen ikke blir bedre, men verre, sier hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved Ahus, Kai Øyvind Brenden.

Ahus-ledelsen uttrykker bekymring over situasjonen og har innkalt alle ansatte på akuttmottaket til et hastemøte onsdag.

- Først og fremst skal jeg lytte på møtet. Så må vi ta med oss den informasjonen vi får, og vurdere nøye om vi må sette i gang nødvendige tiltak, sier divisjonsdirektør Yngve Mikkelsen ved medisinsk avdeling på sykehuset. (©NTB)