BERUSET PÅ JOBB? I et anonymt brev hevder sykepleiere ved Ahus at de blir beordret på jobb i strid med avholdspåbudet for helsepersonell. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD
BERUSET PÅ JOBB? I et anonymt brev hevder sykepleiere ved Ahus at de blir beordret på jobb i strid med avholdspåbudet for helsepersonell. Foto: THOMAS WINJE ØIJORDVis mer

- Ahus-sykepleiere er beordret beruset på jobb

Det hevder sykepleiere i et anonymt brev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brevet som ble sendt 17. desember i fjor er underskrevet «Pliktoppfyllende sykepleiere». Nå krever Fylkeslegen svar, skriver VG.

I brevet skriver de ansatte at bemanningssituasjonen ved Ahus er så presset ved barne- og ungdomsklinikken på sykehuset at de mener det er utrygt både for ansatte og pasientene. De beskriver utstrakt bruk av beordring om å gå på jobb.

«Det er også eksempler der ansatte som har drukket alkohol, får beskjed om å slutte å drikke, samt at man får taxirekvisisjon for å komme på jobb om få timer. Det er alarmerende at ansatte som ikke er kjørbare, blir beordret på arbeid», skriver sykepleierne.

I brevet skriver sykepleierne dessuten at de ønsker å forbli anonyme fordi de tidligere har erfart at det straffer seg å melde fra ved barne- og ungdomsklinikken.

- Dette er drøye påstander, men de svekkes av at de er anonyme - og at det nok blir vanskelig å få dem bekreftet. Men når ansatte advarer om uforsvarlig drift, så er det veldig alvorlig. Det at man tvinges på jobb når man har drukket, er alvorlig og forferdelig hvis det er sant, så det vil jeg gjerne se belegg for, sier fylkeslege Petter Schou til avisa.

Dagens lovverk er nylig innskjerpet med totalt avholdspåbud for helsepersonell fra åtte timer før man skal på jobb. I et brev til sykehuset ber Schou om svar innen 15. februar.

Klinikksjef Jan Petter Odden ved barne- og ungdomsklinikken sier han er helt ukjent med forholdene som blir beskrevet i brevet.

(NTB)