Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ahus vil legge pasientskader ut på nett

Akershus Universitetssykehus (Ahus) har besluttet at meldinger om pasientskader rutinemessig skal legges ut på internett.

I VINDEN: Ahus følger etter Sykehuset Østfold, og vil innen få uker legge ut opplysninger om pasientskader på internett. Foto: Scanpix
I VINDEN: Ahus følger etter Sykehuset Østfold, og vil innen få uker legge ut opplysninger om pasientskader på internett. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye systemet innføres samtidig som politiet undersøker 13 unaturlige dødsfall ved sykehuset, skriver Aftenposten. Fylkeslegen mener tre av dødsfallene kan ha sammenheng med lav bemanning.

- Vi har diskutert dette tiltaket over lang tid. Vi mente det var greit å begynne med det nå, etter det medietrykket vi har hatt rundt uønskede hendelser den siste tiden, sier viseadministrerende direktør Stein Vaaler ved Ahus.

Sykehuset Østfold begynte med å legge ut opplysninger om pasientskader allerede for halvannet år siden. Hos Ahus skal den nye rutinen være på plass i løpet av få uker.

- Vi tror det er viktig med åpenhet om denne typen hendelser, slik at folk ser at vi tar tak i dem, sier Vaaler.

Alle norske sykehus har plikt til å melde fra om pasientskader til Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten. Det er anonymiserte versjoner av disse meldingene som Ahus heretter vil offentliggjøre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media