AIG-sjefen ber de ansatte levere tilbake halvparten av bonusen

Og noen har allerede gjort det.

HARDT PRESSET:  Toppsjefen i forsikringsgiganten AIG måtte forklare seg om selskapets bonusutbetalinger i dag. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
HARDT PRESSET: Toppsjefen i forsikringsgiganten AIG måtte forklare seg om selskapets bonusutbetalinger i dag. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Toppsjef Edward Liddy har bedt ledere i det amerikanske forsikringsselskapet AIG om å betale tilbake deler av bonusene de har mottatt.


Det fortalte Liddy Kongressen under en høring i dag.


Han fortalte også at flere av mottakerne av de omstridte bonusene på eget initiativ har tilbudt å gi fra seg hele beløpet.


Forsikringsgiganten har fått kraftig kritikk for å utbetale 165 millioner dollar i bonuser til sine ansatte etter at de har fått en krisepakke på 170 milliarder av skattebetalernes penger.


- Disse utbetalingene var smakløse, innrømmet Liddy overfor Kongressen.

- I morges har jeg bedt de ansatte i AIG Finanicial Products om å vise ansvar og gjøre det rette. Jeg har spesielt anmodet de som har fått bonusutbetalinger på 100 000 dollar eller mer om å levere tilbake minst halvparten av dette, sier han.


Avdelingen,  som selger finansielle produkter,  har påførte selskapet milliarder av dollar i underskudd, men var likevel godt representert blant dem som mottok fete bonusbetalinger. Hele sju av lederne fikk mer enn tre millioner dollar hver i bonus.

- Var nødvendig

 
Liddy holder likevel fast ved at bonusutbetalingene var nødvendige for at selskapet ikke skulle miste sine flinkeste ansatte. 

- Jeg forsøker desperat å hindre en ukontrollert kollaps. Dette er den eneste måte å styrke AIGs evne til å betale skattebetalerne tilbake og den eneste måten å unngå det sjokket i økonomien som var årsaken til at myndighetene grep inn, sier han.

Allerede før dette møtet slo USAs finansminister Timothy Geithner fast at AIG vil bli pålagt å sørge for at pengene blir tilbakebetalt  fordi selskapet fortsatte å utbetale bonuser etter at det hadde mottatt statlig milliardstøtte for ikke å gå konkurs


Også Barack Obama har kritisert utbetalingene i kraftige ordelag. På en pressekonferanse mandag beskyldte han selskapet for å ha havnet i økonomiske problemer på grunn av «hensynsløshet og grådighet».


Kritikken har ikke gått upåaktet hen i selskapet, forsikret Liddy.


- Vi har hørt det amerikanske folket høyt og tydelig de siste dagene, sa han under høringen i dag.


Lederen for komiteen for kapitalmarkeder i Representantenes hus, demokraten Paul Kanjorski, advarer om at Liddy risikerer å miste jobben hvis han ikke gjør som politikerne vil.
STERKE PROTESTER: 
En demonstrant blir bedt om å forlate salen før høringen i Kongressen onsdag, hvor AIG-sjef Edward Liddy fikk spørsmål om de omstridte bonusene som ledere i forsikringsselskapet har mottatt. Foto: REUTERS/Jason Reed / SCANPIX
STERKE PROTESTER: En demonstrant blir bedt om å forlate salen før høringen i Kongressen onsdag, hvor AIG-sjef Edward Liddy fikk spørsmål om de omstridte bonusene som ledere i forsikringsselskapet har mottatt. Foto: REUTERS/Jason Reed / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer