Aiko og Chico er Gamals verste fiender

SKIEN (Dagbladet): Likhundene Aiko og Chico er politiets eneste bevis mot Gamal Hosein. Indisierekka mot mannen til Gry er lang, men politiets likhunder markerte at det hadde vært et lik i gatekjøkkenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble likhunder for første gang brukt som bevis i en norsk rettssal. De to spesialutdannede hundene Aiko og Chico markerte liklukt, da de søkte i Faresgrillen på Falkum i Skien. I går vitnet hundeførerne i Skien og Porsgrunn tingrett.

Mens Gamal Hoseins advokater, John Chr. Elden og Karen Forbrigd, og deres sakkyndige ekspert - major Kristian Haarberg - forsøkte å trekke likhundenes markering i tvil, brukte aktoratet vitneprovene som bevis med stor sannsynlighet.

Men major Kristian Haarberg stilte meget kritiske spørsmål og forsøkte å trekke likhundførernes vitnemål i tvil. Politiavdelingssjef Geir N. Halvorsen fra politihøgskolen mente imidlertid at likhunder er til å stole på.

- Vi har ikke klart å påvise feilmarkeringer, når en likhund har gjort et funn av liklukt. Likhundene kan gjøre feil, men ikke ved at likhundene markerer liklukt der det ikke har vært et lik, sa Halvorsen i retten.

Bikkjeslagsmål

Striden i retten i går gikk på om likhundene virkelig hadde markert liklukt, når de søkte på gatekjøkkenet der Gamal Hosein og Gry jobbet.

Statsadvokat Kjetil Omholt mener at Gamal skjulte liket av Gry i vaskerommet på grillen. Ifølge de to likhundførerne markerte hundene for liklukt i gatekjøkkenet, og Chico skal også ha markert liklukt på støtfangeren på bilen til Gamal Hosein.

Ingen av hundene markerte noen form for liklukt i bilen, som påtalemyndigheten mener Gamal Hosein brukte til å kjøre bort liket av Gry.

- Umulig å fastslå

Major Kristian Haarberg mente at likhundene ikke markerte, verken på støtfangeren eller i grillen. Han brukte videoopptakene fra likhundsøkene, og argumenterte med at det var umulig å fastslå at hundene virkelig markerte, slik hundeførerne påsto i retten.

De to hundeførerne forklarte markeringene med at de kjente hundene, og at de hadde sett at hundene hadde markert for liklukt.

I Skien og Porsgrunn tingrett ga politiavdelingssjef Geir N. Halvorsen flere eksempler fra utlandet, hvor likhunder har blitt benyttet som bevis i kriminalsaker.

ENESTE BEVIS: Striden i retten i går gikk på om likhundene Aiko (t.v.) og Chico virkelig hadde markert liklukt.
TILTALT : Gamal Hosein.