Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aina (22) blir permittert lørdag

- Plutselig ble det så stille her på Gardermoen.

GARDERMOEN: Flere ansatte på Gardermoen skal ut i jobb-permisjon på uvisst tid. Reporter: Øystein Andersen Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Vi begynte å merke det i forrige uke, og nå er det plutselig helt stille her i avgangshallen på Gardermoen, sier Aina Rizvi (22). Hun jobber hos Peppes Pizza på flyplassen.

Allerede lørdag skal hun og et titall andre kolleger ut i jobb-permisjon på uvisst tid.

Får lønn av arbeidsgiver

Aina har ikke problem med å få tiden til å gå, mens hun er permittert. Hun er student på BI, men også med studiene er det usikkert hvordan det går den nærmeste tiden.

- Nå har jeg fått vite at også BI er stengt, og det er litt usikkert hvor vi skal ha eksamen hvis dette fortsetter. Det siste jeg har hørt er at det blir eksamen i tennishallen på Hasle. Jeg er heller ikke sikker på hvordan det blir med undervisningen, men det blir kanskje å lese hjemme på Kolbotn, sier hun til Dagbladet.

BLIR PERMITTERT: Aina Rizvi (22). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLIR PERMITTERT: Aina Rizvi (22). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Hun har fått vite at hun får lønn fra arbeidsgiver de første 16 dagene. Så er det Nav som overtar.

Permitterer ansatte på ti restauranter

Peppes på Gardermoen drives av selskapet HMS Umoe, som nå har permittert ansatte ved alle de ti restaurantene selskapet driver på Gardermoen.

Dagbladet snakket også med en av de fire kollegene til Aina, som skal fortsette som vanlig på jobb, men det er med et stort spørsmålstegn likevel.

Samtidig som permitteringsvarselet ble sendt ut, fikk hun vite at skolen på Lillestrøm, der hennes to barn går, blir stengt. Og hvordan skal hun håndtere det? Det har hun ingen svar på torsdag ettermiddag.

Avinor har lagd en plan for nedtrapping av flytrafikken til og fra Gardermoen, blant annet at den ene rullebanen eventuelt skal stenges.

- Avinor har ikke sendt permitteringsvarsel til noen ansatte, opplyser informasjonssjef Joacim Westher Andersen på Gardermoen til Dagbladet.

- Episke dimensjoner

Natt til torsdag norsk tid innførte USAs president Donald Trump et innreiseforbud fra europeiske land for å begrense coronasmitten.

For flyselskaper som flyr over Nordatlanteren, vil bortfallet av inntekter kunne bli stort.

NEDTUR: Ved børsåpning torsdag, åpnet Norwegian med 26,5 prosent ned. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Dette har episke dimensjoner for luftfart. Det kan føre til total nedsmelting. Her må myndighetene gripe inn rett og slett. Hele transportinfrastrukturen innen luftfart kan jo endres dramatisk, sa leder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund til NTB.

- Det vil måtte føre til massive permitteringer, med de økonomiske konsekvensene det har. Inntektene bortfaller. Det er selvsagt vesentlig at myndighetene sikrer liv og helse og begrenser smittespredning, men dette har store konsekvenser, la han til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!