Nominasjonsmøte i Oslo Frp

Aina Stenersen trekker seg, skal ikke kjempe mot Carl I. Hagen likevel

Hagen kan dermed gjøre comeback på Stortinget neste år. 

RØRT: Kanskje særlig Carl I. Hagen var tydelig rørt da Aina Stenersen overrasket salen med å si at hun trekker seg. - Jeg ante ikke dette, sier han. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RØRT: Kanskje særlig Carl I. Hagen var tydelig rørt da Aina Stenersen overrasket salen med å si at hun trekker seg. - Jeg ante ikke dette, sier han. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag kveld ble det avholdt nominasjonsmøte i Oslo Frp, der det store spørsmålet var om det blir partiveteranen Carl I. Hagen (72) eller fylkesleder Aina Stenersen (33) som får partiets fjerde plass på Stortinget.

Under sin tale sier Aina Stenersen at hun ikke ønsker å beholde sin nominasjonsplass. Derfor blir det Carl I Hagen som får fjerdeplassen i Oslo Frp.

- Jeg hadde ikke forventet dette. Jeg ante ikke dette. Jeg er veldig forbauset. Rørt, sier Hagen til Dagbladet like etter at resultatet ble kjent.

- En lettelse

Dagbladet skrev tidligere i kveld at det hele kom til å bli et skjebnemøte for Hagen, som eventuelt kunne komme til å gjøre sitt Stortings-comback - eller bli vraket til fordel for unge, nye krefter.

Så ble det klart at han er ett steg nærmere stortingsplass.

TOMMEL OPP: Carl I. Hagen får fjerdeplassen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet 
TOMMEL OPP: Carl I. Hagen får fjerdeplassen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet  Vis mer

- Det er selvsagt en lettelse når det er over. Det er for få seniorer i Stortinget, og da jeg fikk tilbudet fikk jeg tilbake motivasjonen, sier han til pressen.

Han var tydelig rørt da det ble klart at hun trakk seg. Han sier han var klar for en «fair fight».

Fra talerstolen sa Stenersen at hun har prioritert hardt.

- Jeg vil jobbe for Oslo, jeg vil være like engasjert som jeg har vært tidligere. Jeg velger likevel å ikke stå på listen dette året. Jeg ønsker å være med i det lange løp, jeg ønsker å satse på å delta på stortingsvalget, også kommunevalget, sier hun.

Lettet forteller hun om valget hun har brukt lang tid på.

- Det har vært en lang prosess. Jeg har sett framtida mi for meg, og veid opp og ned. Jeg har møtt stor støtte, sier hun til Dagbladet.

- Jeg velger fokus på Oslo bystyre og kommunevalget i 2019. Det er ikke fordi det var Carl jeg kjempet mot. Jeg er ikke redd for å kjempe mot noen, sier hun.

- Min egen beslutning

Stenersen var enstemmig nominert på fjerdeplass, bak Siv Jensen, Christian Tybring-Gjedde og Mazyar Keshvari, som er sikret plassene sine.

- Dette er fullt og helt min egen beslutning. Jeg har tatt valget selv. Det er veldig hyggelig at Carl ble så stå glad for plassen. Dette har vært en lang prosess. jeg har ventet lenge med beslutning og diskutert med familien. . Langsiktig er det bedre å satse mot bystyret, sier hun til pressen.

Siden Carl I. Hagen var valgt inn som alternativt forslag - av Grünerløkka Frp, måtte de to kjempe om fjerdeplassen. Nå er navnet hennes strøket fra lista.

BLE INGEN KAMP: - Jeg var klar for en fair fight, sier Carl I. Hagen. Aina Stenersen (foran) trakk seg i kveld fra nominasjonsplassen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLE INGEN KAMP: - Jeg var klar for en fair fight, sier Carl I. Hagen. Aina Stenersen (foran) trakk seg i kveld fra nominasjonsplassen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Stenersen bedyret i sin nominasjonstale at hun er minst like engasjert nå, som hun var da hun begynte i politikken for 13 år siden.

- Jeg er utrolig takknemlig. Jeg har vært gjennom en veldig lang tankeprosess fram til dette møtet, og jeg har bestemt meg for å satse på bystyret og kommunevalget i 2019, sier hun i sin tale.

Hagen takker Stenersen for engasjementet.

- Vi bidro i alle fall til økt interesse for Oslo Frps møte, sier han spøkefullt til den fullsatte salen.

Aina Stenersen fortalte ingen i pressen hva hun egentlig hadde tenkt til å si, da hun uttalte seg før nominasjonsmøtet startet.

- Jeg er glad uansett utfall i kveld. Det er alltid spennende før et nominasjonsmøte, men det er fint å være med sine egne. Ønsket mitt er at vi får til en god stortingsliste med bredde, sa Aina Stenersen til Dagbladet.

FØR MØTET Aina Stenersen virket spent før nominasjonsmøtet startet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FØR MØTET Aina Stenersen virket spent før nominasjonsmøtet startet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Alltid spennende

Blant flere titalls Frp-ere og pressefolk, står hun. Intet mindre enn 60 delegater er tilstede.

- Hvordan er det å kjempe mot Hagen? spurte Dagbladet 33-åringen før kandidatene gikk på talerstolen.

- Carl og jeg jobber sammen i bystyret og er gode venner, så det er god tone oss imellom uansett, svarte hun.

Carl I. Hagen ble møtt av blitzregn like etter klokka 18. Han var stemt fram av Grünerløkka Frp.

Kjempet tidligere

- Jeg vet jeg fortsatt er omstridt, men det kan jo tenkes at jeg også kan trekke noen stemmer for Frp, sier Hagen i dagens Dagbladet.

For to år siden kjempet - og vant - han mot nominasjonskomiteens kandidat Camilla Wilhelmsen.

Denne gangen kjempet han en lignende kamp, mot Stenersen - som også var nominasjonskomiteens kandidat. Sjansen for at det skulle bli Hagen, var derfor kanskje ikke like stor.

- Eiendomsskatten skal vekk

33-åringen har tidligere meldt at hun i februar slutter i det ubetalte fylkesleder-vervet. Hun jobber nemlig fulltid som helsepolitisk rådgiver i Norsk Revmatikerforbund.

Hun sier i dagens Dagbladet at ett av områdene hun ville bidra på dersom hun blir valgt til Stortinget, var innenfor eldreomsorgen.

- Som leder i Oslo Frp er målet en velgeroppslutning på over ti prosent i Oslo. Det bør gi oss tre stortingsmandater. Jeg er opptatt av å sette hovedstaden på kartet på Stortinget. Saker jeg brenner for er en bedre infrastruktur, en eldreomsorg tilpasset framtida, og at Oslo ikke skal øke sine skatter og avgifter. Eiendomsskatten skal fjernes.

PÅ MØTET: Carl I. Hagen kom til møtet like etter klokka 18. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet 
PÅ MØTET: Carl I. Hagen kom til møtet like etter klokka 18. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet 

Vis mer

Hagen brenner for de eldre, og har i tillegg ytret at han ønsker å få balanse inn i klimadiskusjonen.

- På klima!

- Det ble brukt mange milliarder kroner på klima, et område hvor det er knapt helt uten betydning hva vi knapt seks millioner menneskene som bor i lille Norge gjør. På klima! Hadde det vært eldreomsorg, helse, politi, utdanning eller noe annet som berører folk flest i Norge, så hadde jeg kunne forstått det, sier han til Dagbladet.

Carl I. Hagens tid i Stortinget går tilbake til 1974. Fra 1978 til 2006 var han Frp's partileder.

Aina Stenersen, leder Frp Oslo. Foto: Nina Hansen / dagbladet
Aina Stenersen, leder Frp Oslo. Foto: Nina Hansen / dagbladet Vis mer