Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Air Baltic-kaptein dømt til fengsel

Dømt til ti måneders fengsel.

HINDRET PROMILLEFLYGNING: Politiet på Gardermoen stoppet flybesetningen fra Air Baltic i en promilletest. Foto: Tipser
HINDRET PROMILLEFLYGNING: Politiet på Gardermoen stoppet flybesetningen fra Air Baltic i en promilletest. Foto: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den promille-tiltalte Air Baltic-kapteinen er i Øvre Romerike tingrett dømt til ti måneders fengsel. Han ble funnet skyldig på alle de tre tiltalepunktene, melder NTB.

Det var lørdag 8. august politiet mottok tips om å promilleteste pilot og flybesetningen før flyavgang fraOslo lufthavn til Kreta. Kapteinen fra Latvia og flere andre besetningsmeldemmer blåste rødt, før flyvningen med 109 passasjerer.

Brudd på luftartsloven Den 50 år gamle kapteinen ble i Nedre Romerike tingrett varetektsfengslet i to uker, etter hendelsen.

Kapteinen sto tiltalt for brudd på luftfartsloven fordi han var beruset mens han forsøkte å gjøre tjeneste på et luftfartøy. Han sto også tiltalt for å ha drukket alkohol mindre enn åtte timer før tjeneste og for ikke å ha oppfylt sitt ansvar som kaptein. Det vil si at han skulle ha passet på at besetningen var skikket til å fly og ikke stilte beruset på jobb, skriver NTB.

- En tragisk feil De fire besetningsmedlemmene fra Air Baltic som blåste rødt på Oslo lufthavn 8. august da de skulle fly norske charterturister til Kreta, ble alle stilt for Nedre Romerike tingrett mandag. Alle sakene var begjært som tilståelsessaker, som normalt vil innebære en strafferabatt.

Styrmannen, som hadde en promille på 1,35, fortalte Dagbladet at han angret.

- Vi gjorde en stor tragisk feil, mer er det ikke å si, sa styrmannen til Dagbladet tidligere i sommer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!