- Air France bytter ut fartsmålere innen få dager

Flygere nekter å fly Airbus A330 og A340.

FEIL PÅ FARTSMÅLER? Fartsmålere som sviktet og dermed viste feil fart da Air France-flyet fløy inn i uværet, er lansert som én forklaring på hvorfor flyet styrtet. På bildet står ulykkesflyet på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris, i januar i år. Foto: Scanpix/AFP
FEIL PÅ FARTSMÅLER? Fartsmålere som sviktet og dermed viste feil fart da Air France-flyet fløy inn i uværet, er lansert som én forklaring på hvorfor flyet styrtet. På bildet står ulykkesflyet på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris, i januar i år. Foto: Scanpix/AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Air France har lovet å bytte ut fartsmålerne på Airbus A330 og A340 innen få dager, ifølge en fagforening for selskapets flygere.

Fagforeningen ba tirsdag selskapets flygere om å nekte å fly flymodellene A330 og A340 før de såkalte pitotrørene er skiftet ut.

Årsaken til ulykken kan ha vært at fartsmålerne sviktet i det dårlige været, noe som kan ha bidratt til at flyet holdt feil hastighet i forhold til uværet det var inne i.

- Si nei til enhver flyging på A330/A340 som ikke har modifisert minst to pitotrør, skrev fagforeningen på sin hjemmeside tirsdag.

A330 har i alt tre pitotrør, som stikker ut av flyet for å måle hastigheten. Det har vært spekulert på om pitotrørene på ulykkesflyet ble rammet av ising slik at de sluttet å virke.

(NTB)