Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Air France-Concordene blir stående

Det er fremdeles for tidlig å la Air France sette sine Concorde-fly inn i vanlig trafikk igjen, opplyste det franske Samferdselsdepartementet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsen fulgte etter at samferdselsminister Jean-Claude Gayssot hadde møtt etterforskere for å bli oppdatert på framgangen i granskingen av ulykken 25. juli, da et Concorde-fly styrtet rett etter avgang fra Roissy-Charles de Gaulle-flyplassen ved Paris. 113 mennesker mistet livet i ulykken.

Bakgrunnen for å nekte Concorde-flyene å ta av er at franske myndigheter mener de ennå ikke vet nok om årsaken til ulykken. Og for å være sikker på å unngå nye uhell, holdes Concorde-flyene tilbake inntil videre. Flyselskapet British Airways har imidlertid fortsatt flygingene med sine Concorde-fly.

I dag bekreftet også lederen for ulykkeskommisjonen, Paul-Louis Arslanian, en artikkel i avisen USA Today om at franske myndigheter etterforsker om en del fra landingsutstyret på Flight 4590, som er blitt funnet på rullebanen, kan ha forårsaket lekkasje av drivstoff.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media