Air France-streiken lammer Frankrike

Passasjerer over hele Frankrike får ekstra god kjennskap til landets flyplasser etter at pilotene i Air France startet sin streik ved midnatt. Om ti dager begynner fotball-VM og 1 million tilskuere er ventet til franske tribuner - men bare hvis pilotene går tilbake til cockpiten i tide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Streiken begynte ved midnatt etter at ledelsen i Air France ikke klarte å komme til enighet med pilotene. Flyselskapet har i lengre tid hatt økonomiske problemer og har vært nødt til å kutte kostnader dramatisk - deriblant også de ansattes lønninger.

Flygerne er sterkt imot å få lønningsposen ufrivillig slanket, og gikk til en 15 dagers streik i natt- som kan forlenges.

Frykter VM

Air France er ett av de viktigste fremkomstmidlene for de nærmere 1 million

fotball-entusiastene som er ventet til VM. Nå frykter arrangørene slunkne tribuner dersom pilotene gjør alvor av truslene om 15 dagers streik. Om ti dager begynner VM. Transportminister Jean-Claude Gayssot bønnfalt partene om «å fortsette diskusjonene.»

Men i dag sto de fleste av selskapets fly på bakken.

Kansellerer

Air France regner med å kansellere 90 prosent av alle langdistanseflyvningene denne uka. I tillegg vil innenriksluftfarten også bli rammet.

På flyplassene blir passasjerene bedt om unnskyldning for problemene, og ellers bedt om å ringe ett telefonnummer for alternative flymuligheter.

Forbannet

Fotball-VM er vel så stort i publikumsoppslutning som OL. Derfor er arrangørene livredde for alt som kan hindre Frankrike i å framstå som et prikkfritt arrangørland. Nå får pilotene skylda for å stikke kjepper i hjula:

- Pilotene er jordas avskum. De bedriver utpressing overfor Air France, sa den venstre-radikale politikeren Georges Sarre på fransk TV i går.

PÅ BAKKEN: Det spøker for VM-turen for mange fotballinteresserte. Air France-streiken kan bli langvarig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer