Air France-styrten fremdeles en gåte

Ingen konklusjoner ennå.

ARBEIDET FORTSETTER: Letemannskaper jobber utrettelig med å finne flere omkomne og vrakrester i Atlanteren. Foto: BRASILIANSK FLYVÅPEN/REUTERS/SCANPIX
ARBEIDET FORTSETTER: Letemannskaper jobber utrettelig med å finne flere omkomne og vrakrester i Atlanteren. Foto: BRASILIANSK FLYVÅPEN/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Over 400 biter av Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet for to uker siden, er hentet opp. Men ekspertene er ikke kommet nærmere årsaken til ulykken.

- Dersom vi hadde konkludert eller utelukket noe, ville vi informert dere, sa lederen for den franske flyhavarikommisjonen BEA, Paul-Louis Arslarian, på en pressekonferanse i Paris onsdag.

Han uttrykte likevel noe mer optimisme når det gjelder å finne spor som kan oppklare hvorfor flyet styrtet, etter hvert som det enorme leteområdet utenfor kysten av Brasil snevres inn.

Han sa at bitene som er funnet, kommer fra alle deler av flyet, men han sa ingenting om hvor stor del av flyet er funnet. Alt som blir hentet opp, samles i en stor hangar i Recife i Brasil.

Etter at det ble funnet ytterligere et lik tirsdag, er levningene av til sammen 50 omkomne funnet.

Fortsatt er det ingen spor etter de såkalte svarte boksene som inneholder ferdskriver og taleregistrator. De befinner seg trolig flere tusen meter under havets overflate.

Frankrike er ansvarlig for etterforskningen av ulykken, mens Brasil leder bergingsarbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer