Air India-fly skygget av jagerfly

Et Air India-fly på vei fra London til New York ble overvåket av kanadiske og amerikanske jagerfly, fordi en mistenkelig person var om bord på flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske tjenestemenn avviste at man fryktet en flykapring, og FBI avdramatiserte hele hendelsen sent i kveld.

Etter landingen ble flyet kjørt til et avsidesliggende område av flyplassen. FBI hentet ut passasjeren og en kvinne han reiste sammen med. De to ble så løslatt da myndighetene fastslo at mannen ikke står på listen over mistenkte terrorister, som man først antok.

- FBI-agenter sendes til flyplasser flere ganger i uka for å møte fly som har mistenkelige passasjerer om bord, sier en FBI-kilde til CNN.

Grunnen til de ekstra sikkerhetstiltakene mot Air India-flyet var at en vakt på flyplassen i London mente at en av passasjerene lignet på en person som er avbildet på lista over mistenkte terrorister. Lista ble laget etter terrorangrepene i USA 11. september.

Kanadiske jagerfly skygget flyet, en Boeing 747-400 med 378 passasjerer om bord, på vei over Atlanteren til New York. Jagerflyene fulgte passasjerflyet på god avstand, slik at passasjerene neppe har oppdaget dramatikken.

Amerikanske fly overtok overvåkingen når flyet kom inn i amerikansk luftrom.

Den kanadiske forsvarsministeren Art Eggleton understreket overfor nyhetsbyrået Reuters at det ikke var noe som tydet på at flyet var eller vil bli forsøkt kapret.

FBI opplyste at de ville avhøre den aktuelle personen og sjekke identiteten hans. Flyet landet like før klokka 23 norsk tid, men ved midnatt hadde passasjerne ennå ikke kommet ut av flyet.

<B>AMERIKANSK F16 JAGERFLY:</B> Illustrasjonsfoto: SCANPIX