Air Stord innstiller virksomheten

Bergen : Air Stord satte alle fly på bakken i dag og innstilte virksomheten med øyeblikkelig virkning på grunn av økonomiske vanskeligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Styreformann Reinhard Lillebø sier at selskapet vil begjære oppbrudd.

Air Stord har om lag 70 ansatte og opererer fire flyruter, to i Norge og to i Frankrike. De norske flyrutene har gått mellom Stord og Oslo og mellom Farsund og Oslo.

De 10-12 passasjerene som møtte opp på Stord lufthavn på Sørstokken for å ta fly til Oslo klokken 12.30 i dag var ikke blitt varslet på forhånd om at flyselskapet allerede hadde innstilt virksomheten. Etter å ha blitt informert om situasjonen, tok de igjen plass i flybussen for å bli fraktet til Flesland flyplass i Bergen og videre Oslo-reise derfra med et annet flyselskap. Det oppsatte flyet til Oslo klokken 12.30 var det første av de oppsatte avgangene som ble rammet av innstillingen av Air Stords virksomhet.

Styreformann Reinhard Lillebø opplyser at Air Stord i lengre tid har arbeidet med refinansiering og etablering av ny egenkapital. Men mens dette arbeidet har pågått har selskapet lidd betydelige tap som førte til at arbeidskapitalen ble utilstrekkelig. Dette førte til at selskapets bankforbindelse sa opp sitt låneengasjement. Dermed stanset Air Stord sin virksomhet fredag og leverte sin oppbudsbegjæring.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer