Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

AirAsia-flyets andre «svarte» boks hentet opp

Hentet opp av dykkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svarte boksen som inneholder taleregistratoren til det styrtede AirAsia-flyet, er hentet opp fra Javasjøen, opplyser indonesiske myndigheter.

Taleregistratoren ble hentet opp av dykkere tirsdag, opplyser transportdepartementet ifølge Metro TV. Den ble funnet på havbunnen i Javasjøen mandag i nærheten av stedet der den andre svarte boksen som inneholdt flyets ferdskriver, ble funnet.

De såkalte svarte boksene, som egentlig er oransje, kan gi svar på hva som skjedde i de skjebnesvangre minuttene før Airbus 320-flyet styrtet med 162 personer om bord den 28. desember i fjor. Alle personene om bord omkom.

Taleregistratoren tar opp all muntlig radiokommunikasjon og lyder fra cockpiten. Dermed kan etterforskerne høre hva de to pilotene sa til hverandre.

Ferdskriveren overvåker alle data om flygningen, som fart, høyde og kurs. Den ble funnet søndag og hentet opp dagen etter.

Taleregistratoren var tirsdag om bord på et indonesisk marineskip. Den vil senere bli sendt til hovedstaden Jakarta for analyser, ifølge tv-kanalen.

AirAsia-flyet forsvant fra radarene 42 minutter etter avgang da det var på vei fra Surabaya i Indonesia til Singapore.

Letemannskapenes hovedmål har vært å finne de omkomne og de svarte boksene, men de har blitt hindret av dårlig vær. De svarte boksene sender ut signaler i 30 dager etter en ulykke.

(NTB)