Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Airbus kan bli tiltalt for Air France-ulykken

Flyfabrikken risikerer straff etter ulykken som krevde 228 liv.

 VRAKRESTER:  Vrakrester etter Air France-flyet blir plukket opp av Atlanterhavet. 228 personer mistet livet i ulykken. Foto: AFP PHOTO/  BRAZILIAN NAVY
VRAKRESTER: Vrakrester etter Air France-flyet blir plukket opp av Atlanterhavet. 228 personer mistet livet i ulykken. Foto: AFP PHOTO/ BRAZILIAN NAVY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtlige 228 passasjerer og arbeidere om bord i Airbus A330-flyet som styrtet i Atlanterhavet i juni 2009, mistet livet. I dag ble det kjent at flyprodusenten risikerer å straffeforfølges.

En fransk dommer åpner nå for etterforskning under drapssiktelse, melder nyhetsbyrået AP. Det skal høre til sjeldenhetene at en flyprodusent straffeforfølges som følge av en flyulykke.

Airbus-toppen Thomas Enders sier at dommerens avgjørelse kom etter et møte med selskapets advokater tirsdag. Avgjørelsen åpner for videre etterforskning av selskapet.

Enders slår fast at Airbus ikke er enig i avgjørelsen, som han kaller «forhastet». Det er ikke brakt på det rene hva som førte til at flyet, som var på vei fra Rio de Janeiro til Paris, styrtet midt i Atlanterhavet.

Sensorer sendte feilaktig data om farten til pilotene, men det er ikke slått fast at dette bidro til styrten. Air France ble også saksøkt av de etterlatte kort tid etter ulykken.

Airbus hevder ingen kan vite hva som skjedde, ettersom den såkalte svarte boksen, som registrerer alt som skjer under flyvningen, ikke er blitt funnet.

- Vi er overbevist om at vi kan rekonstruere hva som virkelig skjedde på denne tragiske flyvningen, dersom vi finner den svarte boksen, sier Enders.

Fire av passasjerene om bord i ulykkesflyet var norske statsborgere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling