Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

AirFrance kjøper superjumbo

Air France vil kjøpe 10 super jumbojetfly fra Airbus. Superfly-prosjektet kan sikre tusenvis av jobber over hele Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Air France har undertegnet en intensjonsavtale om å kjøpe 10 super jumbo jetfly fra Airbus. Med det blir de det andre flyselskapet som har bestemt seg for å kjøpe jetflyet av typen A3XX.

De forente emiraters flyselskap, Emirates Airlines skal kjøpe fem jumboer med opsjon til å kjøpe ytterligere fem, melder BBC. Emiratene får sitt første fly i år 2006. De to avtalene sikrer tusenvis av jobber over hele Europa.

52 flyselskaper har så langt meldt sin interesse. Administrerende direktør i Airbus Noel Forgeard håper at 22 av disse vil materialisere seg i faste avtaler i løpet av uka. Airbus iverksetter ikke prosjektet før de har 50 sikre ordre.

Airbus' super jumboprosjekt er omstridt. Konkurrenten Boeing påstår at markedet ikke er stort nok til å absorbere A3XX-prosjektet og anslår behovet til å være 400-500 jumbofly. Airbus forventer selv å kunne selge 1500 jumboer.

A3XX blir verdens største kommersielle fly med butikker, soveplasser og treningsrom ombord. Kjempeflyet skal ta mellom 480 og 656 passasjerer.

KJEMPE: Rundt 500 passasjerer kan handle og trene ombord i Airbus' nye superfly.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media