USA

AirTag avslørte flyplassansatt

En ansatt på flyplassen Destin-Fort Walton Beach i Florida er arrestert på grunn av anklager om å ha stjålet fra passasjerer.

FLORIDA: 19 åringen som nå er arrestert ble pågrepet i den amerikanske byen Fort Walton Beach. Foto: Shutterstock / NTB
FLORIDA: 19 åringen som nå er arrestert ble pågrepet i den amerikanske byen Fort Walton Beach. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Politiet begynte å etterforske saken etter meldinger om manglende gjenstander og bagasje fra reisende.

Myndighetene opplyste torsdag at bagasjen og gjenstandene som er stjålet har en verdi på opptil 16 000 dollar, tilsvarende omtrent 152 000 kroner.

En 19 år gammel mann bosatt i Mary Esther ble pågrepet. Det skriver lensmannskontoret Okaloosa Country i et innlegg på Facebook.

Ifølge lensmannskontoret var det en passasjer som reiste i juli som rapporterte at kofferten hennes aldri dukket opp på hennes endelige destinasjon. Kvinnen fortalte at kofferten inneholdt gjenstander verdt over 1600 dollar, tilsvarende omtrent 15 200 kroner.

Det som avslørte 19 åringen var sporingsenheten Apple AirTag som var plassert i kvinnens koffert.

SJOKKERER: Politiet i Riverside California jaktet en 32 år gammel mann som, etter å ha brutt inn i flere hjem, stjal en leveransebil. Biljakten var et dataspill verdig, og av den dramatiske sorten. VIDEO: Riverside politi Vis mer

En annen passasjer hevdet at han mistet gjenstander verdt 15 000 dollar, tilsvarende omtrent 143 000 kroner, under en tur tirsdag.

Lensmannskontoret opplyser at politiet oppsøkte 19 åringens hjem der de fant gjenstandene som hadde forsvunnet tirsdag.

Den 19 år gamle mannen innrømmet at han tok kofferten som forsvant i juli, samt fjernet sporingsenheten i den. Likevel er gjenstandene i kofferten ikke funnet ennå, opplyser lensmannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer