Akademikerne brøt med staten

De fleste ansatte i staten får ett lønnstrinn mer etter at LO Stat, YS Stat og UHO ble enige med arbeidsgiveren i årets tariffoppgjør. Men Akademikerne brøt forhandlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Akademikernes del går oppgjøret nå til mekling. Det er klart etter at fagforeningen ikke kunne gå med på oppgjøret de andre organisasjonene ble enige om.

– Staten la frem et tilbud som innebar at alle lønnsmidlene ble fordelt sentralt, mens vi ville ha midler til lokale forhandlinger, sier leder i Akademikerne Stat, Knut Aarbakke.

Han mener staten har brutt med sine egne signaler om å fordele midler til lokale forhandlinger.

– Tilbudet var så dårlig at det var umulig å akseptere, sier Aarbakke.

De andre organisasjonene var fornøyde med å sikre opprykk på ett lønnstrinn for sine medlemmer. Det betyr de aller fleste av de som er arbeidstakere i statlige virksomheter. Det betyr minimum 4.000 kroner til alle.

– Den økonomiske rammen i årets mellomoppgjør satte grenser for hva det var mulig å oppnå. Vi har vært opptatt av å ha en god del penger på sentralt tillegg for å opprettholde det tariffsystemet vi har i dag. Vi er derfor rimelig fornøyd med resultatet, sier Arne Johannessen, UHO stat, Morten Øye, LO stat og Tore Eugen Kvalheim, YS Stat i en felles kommentar.

(ANB)