«Akademikerne» får beholde navnet

Utbryterne fra Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) fikk fredag namsrettens kjennelse for at de kan beholde «Akademikerne« som navn på den nye organisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi beklager det sterkt, men tar kjennelsen til etterretning, sier AF-leder Magne Songvoll. - Navnelikheten vil skape problemer i hverdagen. Det har vi allerede merket, sier han.

  Det var AF som brakte saken inn for namsretten.

  Etter representantskapsmøtet i AF torsdag, opplyste lederen for Akademikerne, Einar Madsen, at organisasjonen har fått godkjenning fra Notarius Publicus for en liste med navn på over 12 000 medlemmer som er ansatt i staten. Underdirektør Tormod Narum i administrasjonsdepartementet opplyser imidlertid at departementet ikke har mottatt en slik liste.

  Det er ifølge tjenestetvistloven nødvendig med et medlemstall på minimum 10 000 for å oppnå forhandlingsrett med staten. Problemet er ifølge Narum at to organisasjoner gjør krav på de samme medlemmene. Situasjonen er foreløpig uavklart, men vi kan ikke helt utelukke at Akademikerne kan få forhandlingsrett i forhold til staten, sier Narum.

  I kommunesektoren blir det derimot forhandlet en ny hovedavtale med AF, noe som utelukker forhandlingsrett for Akademikerne neste år.

(NTB)