Akademikerne liker ikke DNBs behandling

DNB kjemper med nebb og klør etter at Akademikerne vraket storbanken.

DNB-sjef Rune Bjerke:  Hisser på seg Akademikerne. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
DNB-sjef Rune Bjerke: Hisser på seg Akademikerne. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Akademikerne har som kjent dumpet DNB som bank- og forsikringsforbindelse til fordel for Danske Bank og Storebrand.  

Aggressiv kampanje Finansavisen kan i dag fortelle at Otto Kristiansen i Akademikerne beskylder DNB-ledelsen for avtalebrudd.

Årsaken til det er banken har igangsatt en aggressiv kampanje for å hindre at organisasjonens medlemmer flytter til Danske Bank og Storebrand.

For å få kundene til å bli, skal DNB ha kontaktet dem for å tilby dem enda gunstigere betingelser.

Ifølge Finansavisen omtales konkurransen i miljøet som et «rotterace».  

Billig boliglån DNB har tidligere formulert tilbudet til medlemmer av Akademikerne som beste boliglånsrente fratrukket 0,2 prosentpoeng, og Akademikerne var dermed den kundegruppen som kom best ut av det i DNB.

180.000 medlemmer Akademikerne har totalt 180.000 høyt utdannede medlemmer innen blant annet medisin, økonomi og jus, gjennom 13 foreninger.

Rømmer fra DNB I slutten av oktober kunne Finansavisen fortelle at stadig flere privatkunder forlater DNB. Rapporten for tredje kvartal 2004 viste en markedsandel på 38,6 prosent. Drøyt ti år senere tikker markedsandelen i utlån til privatkunder fortsatt ned.

I rapporten for tredje kvartal 2014 kunne vi lese at markedsandelen var på 26,2 prosent.

Avviser kritikken Kommunikasjonsdirektør i DNB, Even Westerveld, avviser kritikken som er rettet mot dem fra Akademikerne.

- Det oppleves ganske spesielt å bli kritisert for å tilby for gode betingelser til kundene. De fleste som blir kontaktet av oss om gunstige tilbud, setter pris på at vi tar kontakt, sier Westerveld til Finansavisen.

Flere nyheter Myrseth: Høstkorreksjon eller krakk?
Jon og Marius har solgt 750.000 lommebøker

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer