Akademikerne og LO sa ja til 3,96 prosent i Oslo

Akademikerne og LO sier ja til et lønnsløft i Oslo kommune på minst 10.750 kroner i tillegg til en lokalpott.

LØSNING FOR AKADEMIKERNE:  Det er kommet til enighet mellom Akademikerne og Oslo kommune i årets lønnsoppgjør, bekrefter Akademikernes forhandlingsleder, Jan Olav Birkenhagen på deres nettsider. Foto: Akademikerne
LØSNING FOR AKADEMIKERNE: Det er kommet til enighet mellom Akademikerne og Oslo kommune i årets lønnsoppgjør, bekrefter Akademikernes forhandlingsleder, Jan Olav Birkenhagen på deres nettsider. Foto: AkademikerneVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg har Akademikerne sikret seg en rett til å få plusset på differansen, dersom rammen i staten blir høyere enn det som er meklet fram i Oslo.

Akademikerne har dessuten fått gjennomslag for kravet om frie lokale forhandlinger for advokatstillinger hos Kommuneadvokaten.

— Vi har fått gjennomslag for krav om lokal lønnsdannelse. I tillegg er den generelle potten, som omfatter alle, blitt stor. Derfor sier vi ja til meklingsmannens skisse til løsning, sier Akademikernes forhandlingsleder Jan Olav Birkenhagen.

Akademikerne er fortsatt i mekling i KS-området (kommunesektoren utenom Oslo) og for de statsansatte. I Oslo har Unio tatt ut 547 medlemmer i ulike skoler og barnehager i streik, og YS har tatt ut 88 medlemmer i blant annet Oslo Havn, Energigjenvinningsetaten og Bymiljøetaten i streik etter at det ble brudd i meklingen onsdag morgen.

Lederne i Unio og YS reagerer sterkt på at de to organisajsonene har godtatt en slik løsning i Oslo, mens alle de andre streiker,ifølge Aftenposten.no

Unios Anders Folkestad avviser blankt at Oslo-løsningen vil bli en nasjonal norm.

- Dette betyr ikke annet enn at de av en eller annen merkelig grunn godtar et resultat som er så dårlig at man streiker i alle andre kommuner og i staten, sier han.

(NTB)