Akademikerne og LO sa ja til 3,96 prosent i Oslo

Akademikerne og LO sier ja til et lønnsløft i Oslo kommune på minst 10.750 kroner i tillegg til en lokalpott.

LØSNING FOR AKADEMIKERNE:  Det er kommet til enighet mellom Akademikerne og Oslo kommune i årets lønnsoppgjør, bekrefter Akademikernes forhandlingsleder, Jan Olav Birkenhagen på deres nettsider. Foto: Akademikerne
LØSNING FOR AKADEMIKERNE: Det er kommet til enighet mellom Akademikerne og Oslo kommune i årets lønnsoppgjør, bekrefter Akademikernes forhandlingsleder, Jan Olav Birkenhagen på deres nettsider. Foto: Akademikerne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I tillegg har Akademikerne sikret seg en rett til å få plusset på differansen, dersom rammen i staten blir høyere enn det som er meklet fram i Oslo.

Akademikerne har dessuten fått gjennomslag for kravet om frie lokale forhandlinger for advokatstillinger hos Kommuneadvokaten.

— Vi har fått gjennomslag for krav om lokal lønnsdannelse. I tillegg er den generelle potten, som omfatter alle, blitt stor. Derfor sier vi ja til meklingsmannens skisse til løsning, sier Akademikernes forhandlingsleder Jan Olav Birkenhagen.

Akademikerne er fortsatt i mekling i KS-området (kommunesektoren utenom Oslo) og for de statsansatte. I Oslo har Unio tatt ut 547 medlemmer i ulike skoler og barnehager i streik, og YS har tatt ut 88 medlemmer i blant annet Oslo Havn, Energigjenvinningsetaten og Bymiljøetaten i streik etter at det ble brudd i meklingen onsdag morgen.

Lederne i Unio og YS reagerer sterkt på at de to organisajsonene har godtatt en slik løsning i Oslo, mens alle de andre streiker,ifølge Aftenposten.no

Unios Anders Folkestad avviser blankt at Oslo-løsningen vil bli en nasjonal norm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer