Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Akademikerne presser AF

Den nye organisasjonen Akademikerne bryter ikke ut av Akademikernes Fellesorganisasjon (AF). - Vi opprettholder medlemskapet, men vi gir ikke AF rett til å forhandle for oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På den måten ønsker lederen for Akademikerne å tvinge AF i kne, og sørge for at medlemmene i den nye organisasjonen kan gå ut av AF tidligere enn ved en vanlig utmeldelse. Ved å opprettholde medlemskapet i AF, samtidig som de opptrer som en konkurrerende organisasjon, ønsker Akademikerne å skape en situasjon hvor AF ser seg tjent med å få Akademikerne hurtigst mulig ut. Akademikerne består av Den norske lægeforening, Den norske Tannlegeforening, Norske Sivilingeniørers Forening, Norske Siviløkonomers Forening og Norges Juristforbund. De utgjør litt under en tredel av AF.

Ikke forhandlingsrett

AF-leder Magne Sognvoll avviser Madsens utspill. - Vi er overhodet ikke interessert i å diskutere dette med Akademikerne. Skal de ut av AF, må de følge regelverket, og melde seg ut. Det betyr at de ikke kan forlate organisasjonen før 1. januar 1999. Skulle de gått ut ved kommende årsskifte måtte de ifølge vedtektene ha meldt seg ut 1. juli. Men det gjorde de ikke, sier han.

Sognvoll mener at Akademikerne umulig kan få forhandlingsrett med Staten før år 2000. - Så lenge de er medlemmer av AF er det AF som forhandler på vegne av medlemmene. Det betyr at Akademikerne må godta det resultatet AF forhandler fram, sier han.

(NTB)

Hele Norges coronakart