Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Akademikerne tvinges på jobb

Bjarne Håkon Hanssen går inn for tvungen lønnsnemd for Akademikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Akademikerne blir tvunget tilbake på jobb etter femten dagers streik. Det ble klart etter et møte på arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssens kontor klokka 21 onsdag kveld.

- Utslagsgivende for regjeringen, er rapportene fra Mattilsynet om at forholdene i mange slaktekyllingbesetninger nå er kritisk. Det som særlig bekymrer meg er at dispensasjonssøknad for nødvendig tilsynsveterinær ved to fjørfeslakterier er avslått, står det i pressemeldingen som ble sendt ut da tvungen lønnsnemd var et faktum, 50 minutter etter at møtet begynte.

- Manglende forsvarlig avfallshåndtering vil representere en dyrehelsemessig risiko og kan også utgjøre en fare for menneskers helse. Jeg mener at streiken nå har fått uakseptable samfunnsmessige konsekvenser, sier statsråden.

- Etter en samlet vurdering av konsekvensene, sammenholdt med det åpenbart fastlåste forholdet mellom partene, har regjeringen besluttet å gripe inn og fremme forslag om at konflikten løses ved tvungen lønnsnemnd

Dagbladet.no snakket med Knut Aarbakke, leder Akademikerne stat og sentral streikekomite, mens han var på vei til møtet på Einar Gerhardsens plass i Oslo onsdag kveld.

- Vi finner ingen annen grunn til at vi skal være innkalt nå, enn at det blir tvungen lønnsnemd. Hvis det blir det, kommer jeg til å si til Bjarne Håkon Hanssen at jeg er fly forbanna, sa Aarbakke til Dagbladet.no.

Han var tydelig irritert over meldingen han visste ville møte ham på statsrådens kontor.

- Vi har tatt ut 600 av 19000 personer i streik. Streiken medfører ingen fare for liv eller helse, verken for mennesker eller dyr. Det er snakk om noe økonomisk tap, men det er en naturlig konsekvens av en lovlig arbeidskonflikt, sier Aarbakke til Dagbladet.no

- Vi har sagt i femten dager at vi er klare for samtaler, men har ikke hørt noen ting.

FORBANNET: Knut Aarbakke sier han er fly forbannet over regjeringens forslag om tvungen lønnsnemd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling