- Aker åpner for priskutt

Kjell Inge Røkkes Aker ASA skal i forhandlingene med staten være villig til å senke prisen for de omstridte selskapene.

I FORHANDLINGER: Kjell Inge Røkke og Jens Stoltenberg. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
I FORHANDLINGER: Kjell Inge Røkke og Jens Stoltenberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkkes Aker ASA skal i forhandlingene med staten være villig til å senke prisen for de omstridte selskapene.

Forhandlingene mellom staten, Røkkes Aker og de svenske investorene foregikk i Oslo onsdag. Aker skal ha sagt seg villig til å diskutere prisen på 1,8 milliarder kroner for selskapene, erfarer VG.

Det skal også være diskutert om alle de fem selskapene skal være med i transaksjonen på den måten det er gjort i den omstridte handelen.

Statens ufravikelige krav er at transaksjonene skal opp i generalforsamling i Aker Solutions ASA. Blant dem som følger forhandlingene antydes det derfor at målet er å komme med en enighet mellom Aker, staten og de svenske investorene på forhånd, slik at et vedtak deretter kan avgjøres formelt i en generalforsamling.

Internt i Aker-systemet uttrykkes det lettelse over at det fra statens side ikke blir hevdet at overføringene av selskapene er industrielt galt. Derfor mener man at det hele blir et spørsmål om pris, og at staten ikke skal tape ansikt.

NTB

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer