Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aker Brygge-raner kan bli fradømt lappen

Påtalemyndigheten mener Daniel De Linde bør få tilleggsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Daniel De Linde (26), som i tingretten ble dømt til tre år og tre måneders fengsel for det såkalte Aker Brygge-ranet, må nå kjempe for å beholde førerkortet i Borgarting lagmannsrett. Påtalemyndigheten ønsker å straffe De Linde for å ha brukt bil i forbindelse med kriminaliteten han er dømt for, ved å frata ham lappen i to år.

- Skulle bruke morens bil som fluktbil

Aktor Tor Henning Rustad Knudsen mener De Linde hadde plassert sin mors bil på et strategisk sted ransdagen for å kunne bruke den som ransbil nummer to. De Linde og hans medranere, Munch-tiltalte Petter Tharaldsen og den tidligere Bandidos-lederen Lars Harnes, ble imidlertid tatt før de fikk brukt bilen.

At De Linde neppe vil bli mye å se bak rattet i nærmeste framtid - medregnet tre andre dommer har han en samlet fengselsstraff på over sju år - spiller liten rolle for aktoratet; det er allmennpreventive hensyn som ligger til grunn for anken.

- Vi må gjøre det vi kan for å unngå at slike ran skjer igjen. Derfor bør De Linde miste retten til å kjøre bil, sa Knudsen, og påpekte at han ellers vil kunne kjøre mens han er på permisjon.

- Ekstrabelastning

De Linde, tidligere kjent som profilert nynazist, framholdt på sin side at han arbeider hardt med å forandre livsstil, og at å bli fratatt førerkortet vil bli en unødvendig ekstrabelastning for ham.

- Jeg bruker i dag all tid på å få livet mitt på rett kjøl. Fordi navnet mitt har vært så mye omtalt i media, vil det være vanskelig for meg å få jobb når jeg er ferdig med soningen, og å bli fratatt lappen vil gjøre situasjonen enda vanskeligere, sa han.

SNART FOTGJENGER?: Daniel De Linde (t.h.), sammen med sin forsvarer Vidar Lind Iversen. Foto: Scanpix
SNART FOTGJENGER?: Daniel De Linde (t.h.), sammen med sin forsvarer Vidar Lind Iversen. Foto: Scanpix Vis mer

Blir De Linde dømt i lagmannsretten, må han vente i minst ett år før han eventuelt går opp til teori- og førerprøven igjen. Siden førerkortet hans ble beslaglagt da han ble arrestert for 13 måneder siden, trekkes trolig den mellomliggende tida fra dommen på to år.

Dagens rettsforhandlinger skulle startet presis klokka ni i morges, men ble utsatt i 22 minutter fordi De Linde satt fast i trafikken på E6 grunnet en ulykke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!