Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aker gir ingen jobb-garantier

Aker Maritime kan verken garantere at arbeidsplassene i Kværner er sikre, eller at ingen av de fire offshoreverftene blir lagt ned. - Men det er ikke større fare for oppsigelser etter aksjekjøpet, sier informasjonssjef Torbjørn Andersen i Aker Maritime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere ansatte i Kværner frykter for jobbene sine etter at Aker Maritime nå går inn i selskapet.

Informasjonssjef Torbjørn Andersen i Aker Maritime sier til Dagbladet.no at arbeidsplassene ikke er blitt mer usikre etter aksjekjøpet.

Omstilling

- Det har lenge vært behov for omstrukturering i det norske markedet. Det er noe overkapasitet, og både Kværner og vi begynte med en omstilling før oppkjøpet. Men jeg kan ikke se at det er noen større fare for at arbeidsplasser går tapt nå. Kværner er et selskap som opererer innenfor en rekke områder. Det er bare i olje- og gassektoren vi overlapper hverandre, sier Andersen.

Kværner har verft i Stavanger og Egersund, mens Aker Maritime har verft på Stord og i Verdal. Hovedtillitsvalgt Rolf Utgård i Kværner er redd for at minst ett av disse vil bli lagt ned. Aker Maritime kan ikke gi noen garantier for at det ikke vil skje.

- Det kommer an på markedet. I 1997 og 1998 var investeringsnivået høyt. Nå vil vi ha et lavere volum og andre typer leveranser. Men vi eier ikke Kværner. Vi har kjøpt 26,4 prosent av aksjene, sier informasjonssjefen.

- Det gir dere mye innflytelse?

- Jo, men det er stor forskjell fra å fusjonere selskapene.

Har en god framtid

De ansatte i Kværner er redde for at Aker Maritime tenker kortsiktig. Det behøver de ikke å frykte, ifølge Andersen.

- Vi har vært i oljeindustrien i over 30 år. Vi går ikke inn med tre milliarder kroner uten å ha tro på at Kværner har en god framtid. Interessen vår er også langsiktig. Kværner er et selskap med mange muligheter. Både Kværner og Aker Maritime har en sterk tilstedeværelse i internasjonale markeder, og har ledende spissteknologi. Vi ønsker å videreutvikle begge virksomhetene, sier Andersen.

Les også: Røkke blir størst i Kværner

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling