- Aker har opptrådt korrekt

Revisjonsutvalget mener alt rundt salget til Aker Solutions har blitt gjort rett.

FRIKJENNER AKER ASA: Finn Berg Jacobsen, leder i Aker ASAs revisjonsutvalg, redegjorde tirsdag ettermiddag for utvalgets nye vurdering av transaksjonene mellom Aker ASA og Aker Solutions AS. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
FRIKJENNER AKER ASA: Finn Berg Jacobsen, leder i Aker ASAs revisjonsutvalg, redegjorde tirsdag ettermiddag for utvalgets nye vurdering av transaksjonene mellom Aker ASA og Aker Solutions AS. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: Slik vil Røkke vinne maktkampen  (Dagbladet.no): Revisjonsutvalget i Aker ASA har i dag levert sin redegjørelse om salget av eiendeler til Aker Solutions.

«Revisjonsutvalget i Aker ASA slår fast at selskapets styre og administrasjon har opptrådt korrekt i forbindelse med salg av eiendeler til Aker Solutions AS. Dette gjelder både prosessen for saksbehandling og selskapets egne vurderinger av eiendelenes verdi. Aker ASA har opptrådt i samsvar med aksjonæravtalen i Aker Holding, lovkrav og andre avtalefestede krav. »

De mener transaksjonene ble gjennomført i samsvar med vurderingene av juridiske rådgivere.

Styret godtok salgetKjell Inge Røkke har blitt beskyldt for å ha solgt aksjer for overpris til delvis statseide Aker Solutions.

Men revisjonsutvalget peker på at det er en løpende verdivurdering av eiendelene i Aker ASA. De sier det var en forutsetning for salget at verdivurderingen ble bekreftet som rimelig av eksterne aktører.

De mener det er rimelig at Aker ASA oppfattet behandlingen i styret og dialogen med andre eiere som en bekreftelse på at de godtok salget. Det ble oppfattet slik at statens representant ikke hadde noen innsigelser da salget ble forelagt styret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.