Aker-lånet skal opp i generalforsamlingen

Styret i Aker Solutions har akseptert at beslutningen om å ta opp obligasjonslån skal legges fram.

- ER I DIALOG: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad møtte i kveld Aker Solutions konsernsjef Simen Lieungh i NRK-huset på Marienlyst, der de skal delta i Redaksjon EN. - Vi har en felles interesse i å løse dette, sier Lienugh til Dagbladet.no. Foto: Espen Røst
- ER I DIALOG: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad møtte i kveld Aker Solutions konsernsjef Simen Lieungh i NRK-huset på Marienlyst, der de skal delta i Redaksjon EN. - Vi har en felles interesse i å løse dette, sier Lienugh til Dagbladet.no. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: Slik vil Røkke vinne maktkampen

(Dagbladet.no): Styret i Aker Solutions har akseptert at beslutningen om å ta opp et stort obligasjonslån, skal behandles i selskapets generalforsamling, melder NTB.

- Dette er en god begynnelse, sier Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap).

Vil se på lånetDet var akkurat en slik løsning som Aker skisserte i Dagbladet i dag. At selve låneopptaket blir behandlet i generalforsamlingen, men  transaksjonen blir ikke reversert.

- Normalt ville vi ikke ta et slikt lån opp i generalforsamlingen, men vi ser det som hensiktsmessig nå å gjøre det på grunn av alle reaksjonene som har kommet, sier Lieungh på Redaksjon EN.

Han innrømmer at de har blitt presset til å legge dette fram for generalforsamlingen. Ett av advokatfirmaene som bidro til revisjonsrapporten som Aker la fram i dag, støttet regjeringens synspunkt om at opptaket av lånet burde vært lagt fram for generalforsamlingen.

Men selve transaksjonen vil ikke Aker Solutions ta opp til behandling i generalforsamling. Og regjeringen har dermed ikke vunnet fram med sitt syn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer