HAR IKKE GJORT JOBBEN SIN: KrF, med partileder Dagfinn Høybråten i spissen, mener at den rødgrønne regjeringen er ansvarlig for de store tapene i forbindelse med Aker-salget.   Foto: SCANPIX
HAR IKKE GJORT JOBBEN SIN: KrF, med partileder Dagfinn Høybråten i spissen, mener at den rødgrønne regjeringen er ansvarlig for de store tapene i forbindelse med Aker-salget. Foto: SCANPIXVis mer

- Aker-rapporten knusende for regjeringen

Aker-salget koster hver skattebetaler 2000 kroner, ifølge KrF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: - Kjøll takket nei til oppvaskmøte

KrF mener at Akers egen rapport om transaksjonene mellom Aker ASA og Aker Solutions er knusende for regjeringen.

Ifølge partiet stiller også rapporten næringsminister Sylvia Brustads (Ap) aggressive utfall mot Aker i et underlig lys.

- Regjeringens febrilske aktivitet for å skaffe seg avstand til Kjell Inge Røkke kan ikke dekke over at staten ikke har gjort jobben sin med å passe på fellesskapets penger, sier partileder Dagfinn Høybråten.

LES HELE RAPPORTEN HER (pdf)

Ifølge KrF kan statens tap som følge av salget fra Aker ASA til Aker Solutions bli på størrelse med regjeringens fattigdomssatsing eller 2 000 kroner per skattebetaler.

- Det er en merkelig prioritering fra en rødgrønn regjering som før forrige valg sa at den skulle prioritere de store pengene på fellesskapet, sier Høybråten. 

(NTB)