Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aker RGI blir eneeier i Atlas-Stord

Aker RGI kjøper aksjeposten til danske Pen-Sam i Atlas-Stord. Dermed blir Aker RGI eneeier i Atlas-Stord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aker RGI har fram til nå sittet med 55 prosent i Atlas-Stord, og vil ikke oppgi prisen for å tilegne seg de siste 45 prosent i selskapet.

Atlas-Stord ble etablert for to år siden etter en sammenslåing mellom det gamle Aker-selskapet Stord Internasjonal og danske Atlas Industries. Bedriften leverer maskiner og anlegg til ftr- og matvareindustri over hele verden.

Svake resultater

Informasjonssjef Per Eikrem i Aker RGI sier at de to eierne var enige om at Atlas-Stord var tjent med én eier i den omstillingsprosess bedriften nå gjennomgår.

Atlas-Stord har levert svake resultater og er inne i en periode med kraftige kostnadskutt. Staben på 460 ansatte skal slankes til 300 i tida framover.

Aker RGI venter å se resultater av kostnadskuttene i løpet av året. Informasjonssjefen sier Aker RGI har tro på en framtid for Atlas-Stord etter omstillingene, og at eieren ønsker å satse på selskapet.

Hovedkontoret skal ikke flyttes fra Danmark etter oppkjøpet. Konserndirektør Helge Lund i Aker RGI går inn som styreformann i Atlas-Stord.

Aker Stord

Aker RGI er også tungt inne i en annen Stord-bedrift, nemlig Aker Stord som er eid av Aker RGIs datterselskap Aker Maritime. Også her ventes kraftige kostnadskutt og bemanningsreduksjoner, på tross av at 1998 var det beste året i Aker Maritimes historie.

Innenfor den bransjen Aker Maritime driver - offshore installasjoner, drift og vedlikehold, brønntjenester, skipsverft med videre - er det for øyeblikket en overkapasitet på 40-50 prosent.

Scancem

Arbeidet med å selge seg ut av Scancem går sin gang i Aker RGI. Det har vært stor interesse internasjonalt i første runde omkring fellessalget av Skanskas og Aker RGIs aksjeposter i Scancem.

Aker RGI og Skanska eier til sammen 73,5 prosent av kapitalen og sitter på 90,8 prosent av stemmene i Scancem.

Generalforsmalingen i Scancem er utsatt til siste del av mai. Informasjonssjef Eikrem tror ikke Scancem er solgt før den tid, men sier at Aker RGI vil selge Scancem «jo før jo heller».

(NTB-Siri Gedde-Dahl)