Aker Solutions-ansatt terrorsiktet, pågrepet på jobb av PST

Konsernet avdekket at rutiner var brutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi kan bekrefte at en person ble pågrepet av politiet i våre lokaler på Fornebu i dag, sier Bunny Nooryani, kommunikasjonssjef i Aker Solutions, til Dagbladet.

- Foranledningen er at vi gjennom våre kontrollrutiner avdekket at vedkommende har brutt selskapets interne retningslinjer. På grunn av sakens natur, ble politiet varslet. 

Det var i 13-tida at PST gikk til aksjon hos Aker Solutions og pågrep mannen, skriver VG. Dagbladet får bekreftet at mannen i 40-åra jobber som ingeniør i Aker Solutions.

- Jeg kan bekrefte at det er pågrepet en person i dag. Han er siktet for straffelovens paragraf 147 c, sier Siv Alsen i PST til avisa. 

Paragrafen er ment å ramme forstadiet til terrorhandlinger, og hos Lovdata heter det at det gjelder dem som har tillit som kan utnyttes til å gjennomføre en terrorhandling.

- Når ble dere kjent med dette forholdet? spør Dagbladet kommunikasjonssjefen i Aker Solutions. 

- Vi kommer ikke til å kommentere dette ytterligere, svarer Nooryani.

Det skal pågå en ransaking i forbindelse med pågripelsen. 

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste (PST). 

Pågripelsen skjer samme dag som en 24 år gammel mann ble tiltalt for terrorplanlegging, etter å ha blitt pågrepet under en større aksjon i Østfold i desember. 

Vet du noe om saken? Har du tips, innspill, bilder eller video? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. 

Dagbladet kommer med mer.