Aker Solutions-bombe - 1500 må gå

Når Aker Solutions nedbemanner i Egersund over nyttår, vil ringvirkningene bli store.

 Kraftig kutt:  Aker Solutions nedbemanner 1.500 personer i Egersund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kraftig kutt: Aker Solutions nedbemanner 1.500 personer i Egersund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Kun småoppdrag gjenstår ved Aker Solutions i Egersund når prosessmodulen til Edvard Grieg-plattformen og arbeidet med Subsea på Åsgård er ferdig i vinter.

Derfor må 1.500 må ved nyttår, melder NRK Rogaland.

Det er innleid arbeidskraft som kuttes, og bedriften skal redusere til 660 ansatte.

- Når det ikke kommer flere oppdrag til verftet, så er det ikke arbeid heller, sier klubbleder Oddvar Hølland.

- Vi må ha nye oppdrag til neste år på et eller annet vis. Vi må inn med anbud for å få inn noe på verftet i 2016 for å overleve. De kan ikke stoppe dette uansett, legger han til overfor statskanalen.

NRK påpeker også at ringvirkningene blir store for næringsliv og handel i regionen, og trekker frem Pizzabakeren i Egersund som eksempel.

Nyheten kommer samme dag som Aker Solutions melder om en nær rekordstor ordrebok på 49 milliarder kroner ved utgangen av 3. kvartal - opp 24 prosent på årsbasis.

Skuffet analytikerne Aker Solutions melder fredag om et resultat etter skatt på 271 millioner kroner i 3. kvartal 2014, mot 351 millioner kroner i samme periode året før.

Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 301 millioner kroner.

Driftsinntektene beløp seg til 8.271 millioner kroner, sammenlignet med 6.805 millioner kroner i 3. kvartal 2013. Analytikernes forventninger lå her på 7.833 millioner kroner.

Som de store lyspunktene i rapporten fremhever styret først og fremst økningen i inntektene på 22 prosent, etter sterk utvikling for de fleste forretningsområdene.

- Vi viste god fremgang i kvartalet på store subsea- og engineering-prosjekter, og hadde nesten en rekordstor ordrebok etter at betydelige kontrakter ble vunnet i Angola og Brasil tidligere i år, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo i en kommentar.

- Dette setter oss i en sterk posisjon til å takle nedbremsingen i enkelte markedssegmenter, mens oljeselskaper utsetter prosjekter, fortsetter han.

Flere nyheter Aker Solutions skuffer litt - Selg Akastor og Aker Solutions Meglerhusets ferskeste anbefaling