Kraftig kutt:  Aker Solutions nedbemanner 1.500 personer i Egersund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kraftig kutt: Aker Solutions nedbemanner 1.500 personer i Egersund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Aker Solutions-bombe - 1500 må gå

Når Aker Solutions nedbemanner i Egersund over nyttår, vil ringvirkningene bli store.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Kun småoppdrag gjenstår ved Aker Solutions i Egersund når prosessmodulen til Edvard Grieg-plattformen og arbeidet med Subsea på Åsgård er ferdig i vinter.

Derfor må 1.500 må ved nyttår, melder NRK Rogaland.

Det er innleid arbeidskraft som kuttes, og bedriften skal redusere til 660 ansatte.

- Når det ikke kommer flere oppdrag til verftet, så er det ikke arbeid heller, sier klubbleder Oddvar Hølland.

- Vi må ha nye oppdrag til neste år på et eller annet vis. Vi må inn med anbud for å få inn noe på verftet i 2016 for å overleve. De kan ikke stoppe dette uansett, legger han til overfor statskanalen.

NRK påpeker også at ringvirkningene blir store for næringsliv og handel i regionen, og trekker frem Pizzabakeren i Egersund som eksempel.

Nyheten kommer samme dag som Aker Solutions melder om en nær rekordstor ordrebok på 49 milliarder kroner ved utgangen av 3. kvartal - opp 24 prosent på årsbasis.

Skuffet analytikerne Aker Solutions melder fredag om et resultat etter skatt på 271 millioner kroner i 3. kvartal 2014, mot 351 millioner kroner i samme periode året før.

Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 301 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Driftsinntektene beløp seg til 8.271 millioner kroner, sammenlignet med 6.805 millioner kroner i 3. kvartal 2013. Analytikernes forventninger lå her på 7.833 millioner kroner.

Som de store lyspunktene i rapporten fremhever styret først og fremst økningen i inntektene på 22 prosent, etter sterk utvikling for de fleste forretningsområdene.

- Vi viste god fremgang i kvartalet på store subsea- og engineering-prosjekter, og hadde nesten en rekordstor ordrebok etter at betydelige kontrakter ble vunnet i Angola og Brasil tidligere i år, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo i en kommentar.

- Dette setter oss i en sterk posisjon til å takle nedbremsingen i enkelte markedssegmenter, mens oljeselskaper utsetter prosjekter, fortsetter han.

Flere nyheter Aker Solutions skuffer litt - Selg Akastor og Aker Solutions Meglerhusets ferskeste anbefaling