Krevende:  Aker Solutions gjør sitt ytterste for å unngå nedbemanninger, sier styreleder Øyvind Eriksen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Krevende: Aker Solutions gjør sitt ytterste for å unngå nedbemanninger, sier styreleder Øyvind Eriksen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Aker Solutions unngår masseoppsigelser

- Vi gjør vårt ytterste for å unngå nedbemanning, sier Aker Solutions-styreleder Øyvind Eriksen til Finansavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Etter at Statoil varslet kraftige kutt i budsjettene for vedlikehold og modifikasjoner (V&M) på norsk sokkel i vinter har Aker Solutions sett på bemanningen innenfor dette forretningsområdet, skriver Finansavisen.

Over 200 stillinger i selskapet har stått i fare på grunn av lavere aktivitetsnivåer som har fått flere andre oljeserviceleverandører til å varsle om bemanningskutt. Etter en omfattende prosess har Aker-selskapet klart å unngå masseoppsigelser.

- Vi gjør vårt ytterste for å unngå nedbemanning, og ta vare på våre ansatte og forretningen, sier Aker Solutions-styreleder Øyvind Eriksen til Finansavisen.

Rekrutteringsbyrå Aker Solutions setter blant annet opp en subseaavdeling i Stavanger, hvor rundt 100 ingeniører som tidligere har jobbet med vedlikehold og modifikasjoner vil bli overført.

Stavanger er sammen med Bergen, Ålesund, Kristiansund og Trondheim en av fem norske byer som er blitt påvirket av lavere aktivitetsnivå.

I tillegg får rundt 130 ansatte tilbud om å inngå i Aker Advantage, som skal lete etter ledige stillinger internt i Aker-sfæren samt utenfor konsernet, skriver Finansavisen.

Fra 1. september vil det interne rekrutteringsbyrået være en del av Akastor - selskapet som omfatter virksomhetene som skal skilles ut av Aker Solutions.

- Mens industrien har opplevd oppsigelser, forsøker vi å finne alternative jobber for våre ansatte innenfor konsernet, Aker eller andre selskaper som opererer på sokkelen, sier konserndirektør Tore Sjursen til Finansavisen.

Flere nyheter Analysesjef anbefaler syv aksjer
Statoil-kontrakt til Aker Solutions
- Venter på korreksjonen som aldri kommer