Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aker sykehus er friskemeldt

I september ble sju operasjonsaler på Aker sykehus isolert og stengt etter asbestfunn. Nå er asbesten sanert, og mandag åpner de asbestrammede operasjonssalene igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var fredag 14. september at asbest-alarmen gikk på Aker sykehus. I forbindelse med reperasjonsarbeid i taket utenfor en operasjonsstue ble det funnet asbest. Dette var ikke akseptabelt, og etter grundig testing ble det besluttet å stenge sju operasjonssaler på Aker.

Flere hundre pasienter ble rammet, og siden midten av september har planlagte operasjoner enten blitt utsatt, pasienter har fått tilbud om å utføre operasjonene andre steder eller operasjoner har blitt flyttet til andre saler på Aker som ikke var rammet. Selv om alle pasienter har fått et operasjonstilbud har driftstansen på de sju salene ført til ekstraarbeid og press på operasjonsavdelingene.

Ifølge divisjonsdirektør Kjell Teien ved Aker sykehus er nå all asbesten som man oppdaget sanert vekk. Et nytt er lagt i korridorene utenfor operasjonssalene og operasjonene starter førstkommende mandag.

Hele Norges coronakart