VINDMØLLER: Kontrakten går på å levere stålpilarer til anlegget. Her er Smøla Vindpark i Norge. Foto: Geir Bølstad/Dagbladet
VINDMØLLER: Kontrakten går på å levere stålpilarer til anlegget. Her er Smøla Vindpark i Norge. Foto: Geir Bølstad/DagbladetVis mer

Aker tildelt vindprosjekt i Tyskland

Aker Solutions er tildelt en kontrakt for levering av stålpilarer til 48 vindmøller til et tysk selskap. Kontrakten har en verdi på 900 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Aker Solutions er tildelt en kontrakt for levering av stålpilarer til 48 vindmøller til et tysk selskap. Kontrakten har en verdi på 900 millioner kroner.

Vindmøllene skal stå i Nordsjøen, og Aker Verdal begynner arbeidet i januar 2011. Det er det tyske selskapet RWE Innogy som bestiller stålpilarene.

- Denne kontrakten er et gjennombrudd for Verdal i vindmarkedet offshore, og vi ser fram til å gjøre dette til en suksess sammen med RWE Innogy, sier daglig leder Nina Udnes Tronstad i Aker Verdal.

Statseide SIVA er med på å legge til rette for masseproduksjonen av vindmøllefundamentene. SIVA investerer 120 millioner i industriparken i Verdal.

- Dette er en del av en større og helhetlig satsing på offshorevind fra regjeringens side. Senest i verftspakken som ble lagt fram i revidert nasjonalbudsjett, la vi til rette for prosjekter innenfor vindkraft til havs, sier næringsminister Trond Giske (Ap).

Rundt 100 personer blir sysselsatt av prosjektet. Aker Verdal har i lang tid sett potensialet for vindkraft offshore, og selskapet har tidligere jobbet med Tysklands første vindfarm offshore, Alpha Ventus.

- Vi ser et stort potensial for vår forretning i Verdal i framtidens offshore vindenergimarked. Men vi må helt klart handle raskt, sier Udnes Trondstad.

Næringsminister Giske slår fast at Norge skal være en sentral leverandør av miljøteknologi. Derfor gleder han seg stort over det som skjer i Verdal.

- Dette er en stor satsing på miljøteknologi gjennom virkemidler i næringspolitikken. Dette kan bli et nytt industrieventyr, sier Giske.

(NTB)

GIKK AV:  Tidligere konsersjef i Aker Solutions, Simen Lieungh.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GIKK AV: Tidligere konsersjef i Aker Solutions, Simen Lieungh. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer