Aker-transaksjonene godkjent uten protester

Bare tre av de frammøtte aksjonærene stemte mot transaksjonene

GODKJENTE TRANSAKSJONENE: 
President og CEO Siemen Lieungh (tv), styreformann Øyvind Eriksen, CFO og EVP Leif Borge og SVP corporate legal Christopher Sveen (th) i Aker Solutions ASA før den ekstraordinære generalforsamlingen startet mandag.
Foto:  Berit Roald / SCANPIX
GODKJENTE TRANSAKSJONENE: President og CEO Siemen Lieungh (tv), styreformann Øyvind Eriksen, CFO og EVP Leif Borge og SVP corporate legal Christopher Sveen (th) i Aker Solutions ASA før den ekstraordinære generalforsamlingen startet mandag. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Uten protester ble de omstridte Aker-transaksjonene godkjent av generalforsamlingen i Aker Solutions mandag morgen.

Ikke en  eneste av eierne på generalforsamlingen meldte seg på talerlista i forkant av voteringen rundt de omstridte transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions.

Generalforsamlingen i Aker Solutions var knappe timen gammel da det ble klart at aksjonærene ikke ville kritisere ledelsen og styret i selskapet offentlig, skriver DN.no.

Bare tre av de frammøtte aksjonærene - tilsvarende 7,4 prosent av de frammøte - stemte mot transaksjonene.

Også obligasjonslånet som må tas opp for å finansiere kjøpet av fem selskaper, ble banket igjennom uten nevneverdige protester. Kjøpesummen er på rundt 1,9 milliarder kroner.

Verken statsråd Sylvia Brustad (Ap) selv eller andre fra Nærings- og handelsdepartementet var til stede på den ekstraordinære generalforsamlingen. Staten ved departementet har en indirekte eierandel i Aker Solutions ASA på rundt 12 prosent.

Det var på forhånd klart at transaksjonene ville bli godkjent slik de opprinnelig var planlagt å bli gjennomført allerede før generalforsamlingen.

Eierne i Aker Holding, staten - Aker og svenske Saab/Investor - kontrollerer snaut 40 prosent av Aker Solutions og ville stemme for.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer