Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Akerø & Co. flagger ut?

Dan Børge Akerø og hans kompanjonger i firmaet Global Money Games AS har klare planer om å flytte virksomheten til utlandet hvis Justisdepartementet fortsatt mener deres aksjespill på Internett er ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har forutsett at det kunne bli støy om dette prosjektet, ikke minst fordi noen av dem som står bak det er mer enn normalt mediefokusert fra før av. Derfor har vi også hele tida hatt en alternativ strategi om å flytte til utlandet, sier firmaets styreformann Birger Nilsen. Han vil ikke si noe om hvor det kan bli aktuelt å flytte.

- Det finnes land både i og utenfor Europa hvor slike spill er tillatt, sier Nilsen.

Etter søndagens oppslag i Dagbladet, har han bedt om et møte med Justisdepartementet. Styreformannen står på sitt, at Internett-spillene som Global Money Games AS har planlagt, er rene kunnskapskonkurranser og dermed ikke kommer inn under lotterilovens bestemmelser.

Departementets ekspedisjonssjef Per-Arne Skogstad mente imidlertid det motsatte i Dagbladet søndag, noe som har ført til nervøsitet blant de investorene som nylig tegnet seg for 20 millioner kroner i aksjer i Global Money Games AS.

I prospektet firmaet sendte ut i forbindelse med aksjeemisjonen, står det at aksjespillene er definert som kunnskapsspill av den norske regjeringen. Dette baserer seg på et brev fra Justisdepartementet til idémaker Magne Ege Dahl i 1993, da han søkte om godkjenning for spillet Børs-Tips som Global Money Games er basert på.

- Vi har bedt om et møte for å avklare hva ekspedisjonssjefen har misforstått, sier Birger Nilsen.

Dagbladet på saken

27. oktober: Staten vil stoppe Dan Børge Akerø

28. oktober: Mer bråk for Akerø