Akerøs nettspill har ikke råd til premiene

Oslo (NTB): Pengespillet Global Money Games på internett har ikke nok penger i omløp til å betale ut premier til enkelte av vinnerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styreformann Pål Atle Skjervengen sier til TV2 at han heller ikke kan love penger til premiene i framtida.

Global Money Games, som blant andre Dan Børge Akerø står bak, går ut på å tippe hvilke aksjer som går opp og ned på et utvalg børser verden over. Du betaler for å tippe, og blir lovet en premie hvis du vinner. En håndfull mennesker har allerede blitt rike på selskapet, blant andre Akerø selv.

Ikke nok spillere

Denne uken har det imidlertid vist seg at Global Money Games ikke har greid å betale ut premier til enkelte av vinnerne.

- Det er bare å innrømme at for eksempel på Tokyo, Taiwan og Hong Kong har det ikke vært mange nok spillere de første fire dagene til å kunne opparbeide en stor vinnerpott, sier Skjervengen.

Han framholder at dette er et overgangsfenomen, og mener spillet trenger mer enn en uke på seg for å opparbeide premier. Forskuttering av premier kommer ikke på tale.

- Vi vil ikke bruke aksjonærenes penger til å betale ut pengepremier. Det tror jeg de fleste har forståelse for, sier Skjervengen.