Akers Mic på randen av konkurs

Platekjeden Akers Mic slåss for å overleve. I går ble datterselskapet Electric Circus slått konkurs. Dersom ikke nye eiere melder seg snarest, går det samme vei for Akers Mic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor tapte Akers Mic over ti millioner kroner, og nå sliter selskapet med en gjeld på over 50 millioner, ifølge Finansavisen.

Electric Circus ble stiftet i 1992, som et datterselskap av Akers Mic. Gründer og daglig leder i Akers Mic, Trond Wikborg, står som styreformann i begge selskapene.

- Jeg kan bekrefte at Electric Circus er konkurs. Foreløpig får dette ingen følger for Akers Mic eller noen av butikkene. Nå vil jeg bare ha ro, sier en lite meddelsom Wikborg til Dagbladet.

Electric Circus står som kreditor for Akers Mic, og etter det Dagbladet erfarer taper Wikborg nærmere 25 millioner kroner på gårsdagens konkurs.

Både Akers Mic og Electric Circus innførte full betalingsstopp i forrige uke, og nå jobbes det på spreng med å finne nye investorer til den tradisjonsrike musikkjeden. Flere interessenter skal allerede ha meldt seg.

Akers Mic består av totalt tolv forretninger, og det er butikkene utenfor Oslo som sammen med datterselskapet Tandberg Audio Products må ta skylda for underskuddet. I tillegg har selskapet tapt på sin internettvirksomhet.