Akerselva full av død fisk

6.000 liter klorvann har lekket ut i Akerselva

 DØD FISK:  Det er funnet store mengder død fisk i Akerselva etter klorutslippet. Foto: Audun Sørsdal, Vann- og avløpsetaten
DØD FISK: Det er funnet store mengder død fisk i Akerselva etter klorutslippet. Foto: Audun Sørsdal, Vann- og avløpsetatenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vann- og avløpsetaten i Oslo har funnet mye død fisk i Akerselva etter at 6.000 liter klorvann lekket ut tidligere denne uka.

- Vi har funnet mye død fisk, men er innstilt på å gjøre det vi kan for å gjenopprette livet i elven, sier konstituert direktør Per Kristiansen i Vann- og avløpsetaten til Aftenposten.no.

Torsdag ble Norsk institutt for vannforskning (NIVA) koblet inn i saken. Instituttet skal undersøke hvor stor påvirkning utslippet har hatt på livet i elva.

Utslippet ble oppdaget tidlig på morgenen onsdag og skyldtes en lekkasje i en klorslange på Oset vannbehandlingsanlegg ved Maridalsvannet.

Ifølge Vann- og avløpsetaten hadde lekkasjen pågått siden tirsdag ettermiddag, og Kristiansen betegner hendelsen som alvorlig.

 PRØVER:  Finn Paulsen tar prøver i Akerselva. Foto: Audun Sørsdal, Vann- og avløpsetaten
PRØVER: Finn Paulsen tar prøver i Akerselva. Foto: Audun Sørsdal, Vann- og avløpsetaten Vis mer

Når NIVA starter sine undersøkelser førstkommende mandag, vil de først og fremst undersøke hvordan bunndyrene i elva, som er mat for fisken, er påvirket.

Ifølge Aftenposten.no er ørret, laks, ørekyte og stingsild noen av fiskeartene som trolig er berørt av utslippet.

Fortynnet klorvann er ikke skadelig for mennesker.

NTB

 STOR JOBB:  Vann- og avløpsetaten skal nå jobbe for å gjenopplive livet i elven. Foto: Audun Sørsdal, Vann- og avløpsetaten
STOR JOBB: Vann- og avløpsetaten skal nå jobbe for å gjenopplive livet i elven. Foto: Audun Sørsdal, Vann- og avløpsetaten Vis mer