Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Akershus-kvinne kan ha dødd av svineinfluensa

Kan være det første norske dødsofferet for svineinfluensa.

SVINEINFLUSENSA: En Akershus-kvinne kan ha dødd av H1N1-viruset. Slik ser informasjonskampanjen til Folkehelseinstituttet ut.
Foto: Christian Thomassen / SCANPIX
SVINEINFLUSENSA: En Akershus-kvinne kan ha dødd av H1N1-viruset. Slik ser informasjonskampanjen til Folkehelseinstituttet ut. Foto: Christian Thomassen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Akershus-kvinne i 40-årene som døde i helgen kan ha hatt svineinfluensa, frykter legene. Hvis kvinnen var smittet av H1N1-viruset, er hun trolig det første norske dødsofferet for svineinfluensa.


Folkehelseinstituttet er orientert om dødsfallet.

- Vi kan bekrefte at vi har fått et varsel om at en kvinne i 40-årene fra Akershus er død. Det er en mulig sammenheng med influensa, men det er ikke bekreftet. Svineinfluensa kan være en av flere årsaker til at hun døde, sier overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet til VG Nett.

Kvinnen skal ha hatt influensalignende symptomer i en tid og skal også ha fått Tamiflu, men dette kan ikke Iversen bekrefte. Han opplyser derimot at kvinnen hadde andre underliggende sykdommer.

Helsedirektoratet vil ikke kommentere saken før de har fått svar på prøvene som viser om kvinnen var smittet av H1N1-viruset.

Torsdag ble det bekreftet at den danske lastebilsjåføren som døde mens han var på jobb her i landet, hadde svineinfluensa.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling