SVINEINFLUSENSA: En Akershus-kvinne kan ha dødd av H1N1-viruset. Slik ser informasjonskampanjen til Folkehelseinstituttet ut.
Foto: Christian Thomassen / SCANPIX
SVINEINFLUSENSA: En Akershus-kvinne kan ha dødd av H1N1-viruset. Slik ser informasjonskampanjen til Folkehelseinstituttet ut. Foto: Christian Thomassen / SCANPIXVis mer

Akershus-kvinne kan ha dødd av svineinfluensa

Kan være det første norske dødsofferet for svineinfluensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Akershus-kvinne i 40-årene som døde i helgen kan ha hatt svineinfluensa, frykter legene. Hvis kvinnen var smittet av H1N1-viruset, er hun trolig det første norske dødsofferet for svineinfluensa.


Folkehelseinstituttet er orientert om dødsfallet.

- Vi kan bekrefte at vi har fått et varsel om at en kvinne i 40-årene fra Akershus er død. Det er en mulig sammenheng med influensa, men det er ikke bekreftet. Svineinfluensa kan være en av flere årsaker til at hun døde, sier overlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet til VG Nett.

Kvinnen skal ha hatt influensalignende symptomer i en tid og skal også ha fått Tamiflu, men dette kan ikke Iversen bekrefte. Han opplyser derimot at kvinnen hadde andre underliggende sykdommer.

Helsedirektoratet vil ikke kommentere saken før de har fått svar på prøvene som viser om kvinnen var smittet av H1N1-viruset.

Torsdag ble det bekreftet at den danske lastebilsjåføren som døde mens han var på jobb her i landet, hadde svineinfluensa.

(NTB)