- Akkurat nå blir demonstrantene torturert

Mazyar Keshvari (Frp) frykter blodbad i Iran de neste dagene.

- NÅDD KOKEPUNKTET: En demonstrant står foran en brennende buss i Teherans gater. Iran opplever nå de største opptøyene siden den islamske revolusjonen i 1979, etter beskyldninger om at president Ahmadenijad kuppet valget. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLIVIER LABAN-MATTEI
- NÅDD KOKEPUNKTET: En demonstrant står foran en brennende buss i Teherans gater. Iran opplever nå de største opptøyene siden den islamske revolusjonen i 1979, etter beskyldninger om at president Ahmadenijad kuppet valget. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/OLIVIER LABAN-MATTEI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Er du i Iran eller kjenner noen som er der? Tips oss på sms/mms 2400, epost 2400@db.no eller telefon +47 24 00 00 00.

(Dagbladet): Iranske myndigheter har de siste timene desperat forsøkt å hermetisere landet og tie opposisjonen, ved å blokkere nettsider som Youtube og Facebook, arrestere politikere, legge ned mobilnettet og bortvise journalister.

- Akkurat nå er folk i ferd med å bli torturert. De jeg har pratet med forteller om demonstranter som har forsvunnet, og myndighetene trekker ut negler og skjærer av ører for å få informasjon. De analyserer bilder fra demonstrasjonene for å finne lederskikkelser, sier nestleder i Oslo Frp-s bystyregruppe, Mazyar Keshvari, til Dagbladet.

Minst ti ledere av to iranske reformistgrupper, som støttet presidentkandidat Mir Hossein Mousavi, er arrestert, melder AFP i sjutiden.

Voldsomme opptøyer fortsatte utover natta i Teheran, etter at rasende demonstranter i går tok til gatene for å protestere mot det de mener er et valgkupp iscenesatt av president Ahmadinejad. Protestene skal også ha spredt seg til andre byer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer